МИНИСТАР ПАШАЛИЋ ПОСЈЕТИО ВЛАСЕНИЦУ

1106

    Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић данас је посјетио општину Власеница, гдје се састао са начелником општине Мирославом Краљевићем. Састанку је присуствовао и представник фирме „Мастер фриго“ Радоје Цветић, са којим је постигнут договор о инвестирању у изградњу хладњаче на подручју ове општине.
На састанку се разговарало о областима које треба финансирати, а то су, прије свега, производња млијека и бобичастог воћа које се може гајити на овом подручју.

   „Концепт Владе и Министарства јесте да нема смисла подржавати само примарну производњу, већ се мора паралелно обезбиједити подршка и за прехрамбену технологију. Влада је ове године први пут издвојила 2,5 милиона КМ да помогне са 30 одсто инвестиције у прехрамбеној технологији. До сада се пријавило 60 субјеката“, рекао је Пашалић, додавши да ће Влада Српске наставити и у наредном периоду да пружа подршку малим произвођачима.

    Пашалић је истакао да и ове године Влада Републике Српске има интерес да заједно уложи новац у пољопривреду за људе који желе да остану на подручју Власенице и шире, јер се у тешким временима показало да су пољопривредници носиоци развоја.

   Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је задовољан сарадњом са Владом Републике Српске, која ће бити настављена и у будућности.
„Мој циљ је да унаприједимо производњу малих газдинстава да прерасту у велика, да наши људи остану у Власеници. Ове године пољопривредна производња биће дупло увећана у односу на прошлу“, рекао је Краљевић након састанка.

   Власник Фирме „Мастер фриго“ Београд Радоје Цветић рекао је да ће у Власеници урадити оно што је његова компанија урадила у Србији и што се ради у свијету.
„Та искуства пренијећемо на људе који живе на овом простору. Ми ћемо финансијски подржати оно што је данас договорено са министром Пашалићем, јер ми смо компанија која може ући у озбиљну причу. Наредне године овдје ћемо инвестирати новац у изградњу хладњаче“, најавио је Цветић.

   Министар Пашалић и руководство општине Власеница  данас су разговарали и са власеничким пољопривредним произвођачима.