МИНИСТАР ПЕТРИЧЕВИЋ ОБЕЋАО ПОДРШКУ У ФОРМИРАЊУ ИНДУСТРИЈСКО-ПОСЛОВНЕ ЗОНЕ

1708

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

„Ресорно министарство ће подржати формирање индустријско-пословне  зоне у Власеници“, обећао је министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, након радног састанка са начелником ове општине Мирославом Краљевићем, којем су присуствовали и народни посланик Младен Поповић и предсједник Скупштине општине Власеница Горан Ђурић.

“Разговарали смо о привредним активностима унутар саме оппштине и намјери да се оформи индустријско-пословна зона, за шта општина има урађену комплетну пројектну документацију. Ми ћемо, са стране Министарства, искористити могућност да подржимо једну овакву активност, која је директно везана са закључцима са заједничке сједнице Владе Републике Српске и Републике Србије. Србија је спремна да инвестира у опремање инфраструктуре унутар индустријских зона, на подручју  Подриња, у које спада и Власеница. Ми ћемо наставити ту активност и ја се искрено надам да ћемо заједничким снагама реализовати ову пословно-индустријску зону у Власеници”, казао је министар привреде и предузетништва.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић наводи да су теме радног станка била привреда и локални развој Власенице.

“Разговарали смо о свим сегментима и пројектима које радимо и добили смо подршку министра и Владе за реализацију свих пројеката које смо припремили, а то је, поред Ски центра “Игришта”, индустријско-пословна зона Кула-Зебан. Оно што је најважније да ми имамо шта да понудимо потенцијалним инвеститорима, а то је тај простор. Министар је изразио и жељу и намјеру да учини све да та зона заживи. наравно, дотакли смо се свих тема везаних за развој наше општине и будуће планове”, појаснио је први човјек Власенице.

Након радног састанка у згради општинске управе, министар Петричевић и начелник Краљевић су обишли предузеће „Буком-Пром“ д.о.о.

“У склопу активности Министарства, ми обилазимо и привредне субјекте из наше надлежности, па смо обишли и ову компанију која важи за једну од најизбиљнијих у Српској по дрвопрерађивачким капацитетима. Радује ме да су аплицирали на јавни позив по основу набавке нових технологија и опреме које проводи Министарство привреде и предузетништва. Ми ћемо дати подршку и овој и свим компанијама које су извршиле набавку опреме и тиме подигли своју продуктивност”, истиче министар Петричевић.

“Буком-пром” д.о.о. је породична фирма која већ годинама биљежи одличне резултате.

„Буком-Пром“ д.о.о. се бави производњом приимарном и финалном, од трупца, па до финалног производа,  и  своје производе највећим дијелом пласира на инострано тржиште. Ни у  времену пандемије ннисмо отпуштали раднике, имали смо довољно посла, а уз поштовање свих епидемиолошких мјера  успјели смо да све то превазиђемо, уз минималне губитке и трошкове. Дрвна индустрија захтијева да се улаже у нове технологије, у проширење капацитета. Потребна нам је подршка Владе и локалне заједнице јер ми планирамо да проширимо производњу“, навео је власник и директор овог предузећа Будимир Комленовић.

Министра Петричевића ће на посјету Власеници подсјећати и скроман дар начелника Краљевића – умјетничка слика са мотивом власеничког парка.