МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ ДОДИЈЕЛИЛО СРЕДСТВА КОРИСНИЦИМА ЛОВИШТА

381

    Помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Горан Зубић потписао је данас у Бањалуци, у име Министарства уговоре са 33 корисника ловишта у Српској о додјели неповратних средстава од укупно 74.000 КМ за унапређење ловства.

   Зубић је навео да су ова средства, која су су намијењена за набавку опреме као што су хранилице и камере, прикупљена од накнада за коришћење ловишта, а добили су их корисници ловишта који су испунили услове конкурса.
Он је позвао кориснике да већ почну са припремом документације за конкурс за идућу годину да би била квалитетно и прописно урађена.

   Предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић рекао је да утрошена средства добијена по овом уговору морају бити оправдана у датим роковима, наводећи да је то један од услова за конкурисање у наредној години.
Минић је нагласио да је ово један од пројеката које су конципирали Ловачки савез и ресорно Министарство тако да средства буду додјељивана директно корисницима, а не посредством Савеза.