МЈЕШТАНИМА СЕЛА ДОЛЕ ОМОГУЋЕН ПРИСТУП ИНТЕРНЕТУ

511

У селу Доле свечано је отворена и пуштена у рад интернет приступна тачка.

Због веома неприступачног терена и недостатка инфраструктуре није било могуће реализовати ову активност раније, али напорима општине Власеница, извршена је сва непоходна припрема и постављање одговарајуће инфраструктуре, те на тај начин успјешно реализован пројекат значајан за свакодневни живот и комуникацију становника овог краја.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић уручио је мјештанима опрему за несметан приступ интернет сервису.

Чињеница је да је ово село најзападнији дио општине Власеница и као такво веома је специфично када је у питању инфраструктура, не само телекомуникације, него и електро мрежа, водовод, инфраструктура путева и све оно што је битно за опстанак и останак људи у селу. Драго ми је да смо успјели да нађемо рјешење и уз помоћ компаније Зона из Бијељине, доведемо интернет мрежу у овај крај. Овдје је некада било око 37 домаћинстава, данас их има око 20. Циљ нам је да задржимо људе, они који живе овдје да остану, а они који су отишли да се врате“ – изјавио је начелник Краљевић.

Партнер у пројекту, односно интернет провајдер је компанија Дасто семтел.

Бранислав Петковић запослен у Општинској управи општине Власеница као систем администратор каже да су велику подршку у реализацији пројекта добили и од локалних партнера.

Велику захвалност дугујемо екипи “Електро-Бијељине” – Територијално радна једница Власеница, затим фирми Корона д.о.о. Власеница, која нам је помогла у техничким спецификацијама. Такође, захваљујемо се и мјештанину села Доле, господину Миодрагу Ковачевићу, који је безусловно уступио своје земљиште за постављање стубова, на којима је монтирана сва инфраструктурна опрема за интернет“ – казао је Петковић.

Представник компаније Дасто семтел Семир Селимовић рекао је да су се радо одазвали позиву општине Власеница, те истакао да ће наставити да подржавају радове на унапређењу животних средина и развоју телекомуникација у руралним подручјима.

Компанија Дасто семтел се већ по трећи пут одазвала позиву општине Власеница и овом приликом желим да похвалим начелника и комплетно руководство Општине за изузетно професионалан однос према раду. Ми успостављамо бежичне везе и драго ми је да смо успјели довести сигнал у брдовито село Доле. Чули смо да овдје има и школараца, што је веома битно за њихове школске обавезе, као и за свакодневни живот свих мјештанa“ – рекао је Семир Селимовић.

Мјештани су изразили захвалност начелнику Општине, с обзиром на то да су више од десет година чекали да се ријеши њихов захтјев.

Дочекали смо и тај дан, да послије десет година борбе добијемо интернет у нашем селу, ово је велики тренутак за све нас. Много ће значити нама, нашој дјеци, а посебно људима који живе у селу, јер ће на лакши начин долазити до информација. Такође, биће им много лакше да продају неке своје производе путем интернета“ – изјавио је Стефан Ковачевић потомак села Доле.

Захваљујући начелнику Општине и наше село сада има интернет. Захваљујем се свима који су помогли реализацију овог пројекта“ – рекао је Миодраг Ковачевић мјештатин села.

Пројекат је у цијелости финансиран од стране општине Власеница, а фирма Дасто, првих мјесец дана кориштења интернета поклониће бесплатно свим корисницима.