МЛАДИ ГЕОГРАФИ ИЗ ВЛАСЕНИЦЕ НА СВЈЕТСКОЈ ГЕОГРАФСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ

3221
Фото: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Текст:Редакција/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Начелник Власенице Мирослав Краљевић организовао је пријем за тим младих географа из ове општине, уочи сутрашњег одласка на Свјетску географску олимпијаду која се ове године одржава у Београду, истичући да су ови млади људи понос Власенице и Републике Српске.

    Краљевић је рекао новинарима да резултати које географи постижу на регионалним и међународним такмичењима показују колико се пажње у Власеници посвећује младим талентима.

    “То је показатељ колико професори знања и енергије улажу у њихов напредак. И локална заједница мора дати све од себе да прати овакве људе у сваком погледу, да им помаже”, истакао је Краљевић, који је пожелио младим географима срећу и успјех на олимпијади.

    Директор власеничког Средњошколског центра “Милорад Влачић” Горан Ђурић рекао је да је ово прво учешће неког тима младих географа из БиХ на Свјетској географској олимпијади, те навео да је разочаран због понашања институција БиХ којима се школска управа још у мају званично обратила за помоћ младим власеничким географима.

    “Обратили смо се Предсједништву, Министарству цивилних послова, Министарству иностраних послова и још неким компанијама. Осим Министарства цивилних послова остали се нису удостојили ни да нам одговоре”, каже Ђурић.

    Он истиче да ће ово бити најмасовнија географска олимпијада на којој ће учествовати такмичари из 48 земаља цијелог свијета.

    Гимназијалац Љепосава Плакаловић, која је у тиму географа и која је на недавно одржаној географској балканијади освојила бронзану медаљу, добар резултат очекује и на Свјетској географској олимпијади.

    “Дуго се спремамо за ово такмичење, уложили смо доста труда и рада и очекујемо успјех”, рекла је Плакаловићева, са којом на такмичење иду и Маријана Мичић, Филип Стјепановић и Стефан Јурођевић, те професор Драган Илић.

    Комплетне путне трошкове тима географа у износу од 3.500 КМ сносиће Општина Власеница.