МЛАДИ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТИ ВЛАСЕНИЦЕ ОБИЉЕЖИЛИ ДАН РЕПУБЛИКЕ

1918
Фото: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

 

   Текст: Т.Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Власеничким улицама данас је прошла колона возила са српским тробојкама. Млади социјадемократи Власенице на овај начин су обиљежили Дан Републике Српске.

    Славиша Пејановић, предсједник власеничких  Младих социјалдемократа, истиче да се прослава 9. јануара одвија по традицији.

    „Као и претходних година, прво смо се окупили на Тргу српских бораца, гдје смо суграђанима дијелили промотивни материјал са овогодишњим мотивом  – поносна и вјечна, а након тога смо у организованој колони прошли улицама нашег града. Власеница је још једном показала да цијени, слави и поштује дан наше Републике. Република Српска је наша светиња коју морамо да чувамо, да бранимо. Поред свакодневних притисака којима је изложена, она је све јача, са све више побједа, и тако ће бити много година, онолико колико су је сањали наши преци са ове стране Дрине“, казао је Пејановић.

 

    Алекса Ђурић, члан предсједништва Младих социјадемократа Републике Српске, каже да обиљежавање 9. јануара има изузетну важност.

    „Већ неколико година Млади социјалдемократи на пригодан начин обиљежавају 9. јануар у сваком граду Републике Српске, а посљедњих пет и у Власеници. Битно је да сви ми, у сваком дијелу земље,  покажемо колико је волимо, колико цијенимо овај датум и колико нам он значи. И данас смо се окупили само са једним циљем, да покажемо наше опредјељење да останемо у Републици Српској, да је градимо и да је за будућа покољења направимо што јачом и  бољом. Упркос ниској темератури, много је Власеничана било на градском тргу, јер ништа нас не може спријечити да обиљежимо овај датум. Протеклих година било је разноразних пријетњи, политичких забрана, али нас то није спријечило да прославимо рођендан наше Републике, па шта нам може један минус?“, истакао је Ђурић.

 

   Народни посланик Младен Поповић био је са грађанима Власенице на Тргу српских бораца.

   „Посебна је част данас присуствовати овој манифестацији. Млади социјалдемократи су, као и сваке године, на најљепши начин прославили 27. рођендан Републике Српске. Интерес свих нас који живимо овдје, као што наша предсједница увијек истиче,  је живот Републике Српске и јачање њених институција. Ми као народ треба да будемо свјесни да без јаке Републике Српске и републичких институција, нама нема опстанка. Скупштина српског народа се 1992. године опредијелила да Република Српске буде мјесто за живот српског, али и свих оних народа који је желе и  прихватају као своју Републику. Са поносом и уважавањем треба да чувамо и сваки дан унапређујемо живот наших грађана и живот Републике Српске, и као што и овогодишњи слоган каже, да нам Република Српска буде поносна и вјечна“, закључио је Поповић.

Обиљежавање Дана Републике Српске, у организацији општинске управе,  наставља се културно-забавним програмом на Тргу српских бораца, у 19 часова.