НА МИТРОВДАНСКОМ ОКУПУ: ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ВЛАСЕНИЦА

1219

    Полагањем вијенаца на борачком гробљу, те Светом литургијом у цркви Светих апостола Петра и Павла и ломљењем славског колача, данас је у општини Власеница свечано обиљежен Митровдан, Крсна слава Борачке организације Републике Српске.

    Уз традиционалну здравицу, молитвене стихове а потом и славски ручак, потекао је и разговор о актуелним проблемима бораца, ратних војних инвалида те чланова породица погинулих бораца на територији општине Власеница.

   ”Неопходно је да се чешће окупљамо и заједно нађемо начина да промјенимо свијест јавности о питањима бораца,” поручили су бивши борци, чланови Борачке организације у Власеници.

    “Иначе, у овом удружењу регистровано је приближно 2.000 категорисаних бораца те су њихова права важна за отаџбину, а која се не смију заборавити јер су за њено стварање пали животи недужних лица”, истакли су борци.

    Данашњи празник који је посвећен светом великомученику Димитрију Солунском је  подсјетник да успомена на пале борце који су вијенце славе понијели на небо ни у ком случају не смије да јењава, за шта ће залагати Борачка и све сродне локалне и кровне организације у Републици Српској, истакли су борци Власенице на данашњем обиљежавању Крсне славе.