МИНИСТАР ЗДРАВЉА И СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ СУТРА У ВЛАСЕНИЦИ

594

  Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

     Власеницу ће у сриједу, 14.10.2020. године, посјетити министар здравља и социјалне заштите Републике Српске др Ален Шеранић.

    Начелник Мирослав Краљевић ће, на радном састанку који ће почети у 12 часова, са министром Шеранићем разговарати о актуелној здравственој ситуацији, али и о другим важним питањима из области здравства и социјалне заштите. Састанку ће присуствовати и  директори  Дома здравља и Центра за социјални рад у нашој општини.

    “Иако већ неколико седмица у Власеници није забиљежен ниједан случај заразе вирусом корона, сигурно је да ће актуелна ситуација изазвана пандемијом бити једна од важнијих тема. Власенички Дом здравља је, у сарадњи са Општином,  у протеклом периоду одрадио одличан посао, предузимајући све мјере на спрјечавању појаве и ширења вируса, док је Општински штаб за ванредне ситуације редовно предузимао кораке и информисао грађане о свему што је битно за заштиту њиховог здравља. На састанку ћемо разговарати и о одржању квалитета здравствене заштите у нашој општини, али и о улози Центра за социјални рад и услуга које они пружају, посебно у аспекту туђе његе и помоћи и свега осталог што је грађанима важно. Посјета министра здравља и социјалне заштите је још један показатељ одличне сарадње наше општине са Владом Републике Српске и подршке коју имамо у свом раду”, истакао је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

   Након радног састанка, министар Шеранић ће са домаћинима посјетити власенички Дом здравља.