НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА НА САСТАНКУ КОД ПРЕДСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ МИЛОРАДА ДОДИКА

2529

Извор:Општинска управа општине Власеница

    Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић присуствовао је јучерашњем састанку који су предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић одржали у Бања Луци, са представницима градова и општина у којима ће се реализовати пројекти из донација Републике Србије.

    На састанку је разговарано о изградњи путне инфраструктуре, школа, вртића, обнови и опремању болница, изградњи студентско – ђачког дома „Србија“ у Власеници. Наведени пројекти кандидовани су од стране локалних заједница, а биће финансирани средствима донације Републике Србије у износу од 5,5 милиона еура.

    Прије петнаестак дана новац је уплаћен на рачун Владе Републике Српске. Са процедурама повлачења новца са посебног рачуна и потребном пројектном документацијом градоначелнике и начелнике упознали су предсједница Владе Жељка Цвијановић и министар финансија Зоран Тегелтија.

   „Неки већ имају пројекте и то раде, али овдје су јасно постављене процедуре, предвиђене законима Српске, које се морају поштовати када је ријеч о утрошку средстава“, поручио је Додик и додао да су договорене одређене процедуре о томе како ће све функционисати.

    Предсједник Додик нагласио је да се пројекти морају завршити у цијелости, а да ће се за оне за које недостаје новца морати наћи друга средстава.

„Они који проведу тендер и потпишу уговор с извођачем радова могу већ повлачити новац према ситуацијама у реализацији пројекта“, навео је предсједник Додик.