НАГРАДА БАЊАЛУЧКОМ “ПРОЈЕКТУ” ЗА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВЛАСЕНИЦЕ

659

   Извор: Општинска управа општине Власеница

    На 26. Међународном салону урбанизма, који се одржава од 08. до 15. новембра ове године у Нишу (Република Србија), у организацији Удружења урбаниста Србије, награда за најбољи рад у категорији генерални урбанистички планови припала је пројектантској кући “Пројект” а.д. из Бањалуке, које је кандидовало Урбанистички план подручја општине Власеница 2016-2036.

    Према ријечима др Исидоре Каран, координатора плана, запослене у бањалучком “Пројекту”, на овогодишњем Салону, у такмичарском дијелу, било је око 130 пријављених радова у различитим категоријама, и то из Србије, БиХ, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Румуније, Аустралије. “Пројект” се представио графичком илустрацијом Урбанистичког плана Власенице, за који је стручни жири оцијенио да заслужује прву награду у поменутој категорији.

    Подсјећамо, Урбанистички план општине Власеница усвојен је на шестој редовној сједници Скупштине општине Власеница, одржаној 20. јуна 2017. године.

    “Одредили смо индустријске, пословне и регулационе зоне и утврдили гдје ће шта да буде и под којим условима”, рекао је том приликом начелник Власенице, Мирослав Краљевић. Он је истакао да је документом прецизно дефинисано гдје ће на подручју општине бити реализовани планирани крупни инфраструктурни подухвати, попут кружне раскрснице, нове аутобуске и полицијске станице и студентског дома.