НАГРАЂЕНИ НАЈУСПЈЕШНИЈИ УЧЕНИЦИ И ПРОФЕСОРИ У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ

1248

     Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Актуелна ситуација изазвана пандемијом вируса корона спријечила је да Дан школе у власеничком Средњошколском центру „Милорад Влачић“ буде обиљежен онако како доликује – пригодном манифестацијом, али није успјела спријечити да буду награђени сви они који су то својим резултатима у овој школској години заслужили. 

   Илинка Нинић, в.д. директора, је уз поштовање свих прописаних мјера, угостила награђене и похваљене ученике, наставнике и представнике Општине Власеница. 

  „Иако је Дан школе за нас веома значајан датум и навикли смо да га обиљежавамо свечано, са свим нашим ђацима и радницима, али и многобројним гостима, ове године смо били присиљени да то урадимо у другачијим условима. Ученици и професори су у школу долазили у мањим групама, у различитим терминима, али то није нимало умањило свечарску атмосферу. Важан је циљ, а он је био да наградимо све оне који су то својим залагањем и успјесима заслужили. Иако смо, због прекида наставе у марту, спријечени да учествујемо на многим такмичењима, четири наша ученика су награде заслужили до тада постигнутим резултатима, а то су: Петар Јурошевић и Милош Павловић, који су освојили прва мјеста на Регионалном такмичењу из математике за прве, односно друге разреде, Милош Самарџић и Марајана Мићић, који су у Београду, на Националном географском такмичењу, заузели прво и треће мјесто. Награђени су и њихови ментори, професори Раде Ивановић, Раде Мајсторовић и Драган Илић. За изузетан допринос културном животу у нашем Центру , а посебно за организацију Дана Републике, награђене су професорице Љиљана Мандић, и Татјана Голијанин, док је професорица Весна Дрљић награду заслужила својим ангажманом у успостављању Фестивала драмских позоришта у нашој школи.  Чланови Драмско-рецитаторске секције и школског Хора добили су захвалнице, а чим будемо у могућности, њих ћемо наградити одласком на неки једнодневни излет, као што је то већ био случај.  Ова школска година ће остати упамћена по онлајн настави, а професору информатике Дарку Димитрићу смо захвални што је брзо реаговао, формирао школски блог и олакшао нам извођење наставе на овај начин. Наравно, нисмо могли заобићини  оне без чије подршке би наше функционисање умногоме било отежано, а то су начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и наш доскорашњи колега, замјеник начелника Горан Ђурић, којима смо припремили захвалнице“, навела је Нинићева. 

   Награде најбољима уручила је предсједница Скупштине општине Власеница Гордана Трампић. 

   „Од 2016. ми сваке године, поводом Дана школе награђујемо ђаке који постижу најбоље резултате, не само на регионалном и републичком, него и на свјетском нивоу, па је ово на неки начин прешло и у традицију. Ову дјецу треба стимулисати и награђивати, јер се разликују према свом односу према школи и своје слободно вријеме улажу у учење и због тога постижу резултате. Локална заједницане само да  скромним наградама жели да подстакне дјецу и менторе који раде са њима, него се труди да кроз разне инфраструктурне пројекте обезбиједи што боље услове, па се тренутно ради на модернизацији гријања, али и постављању модерне хемијске лабораторије која ће бити потребна свим ђацима, а посебно ученицима који од септембра упишу нови смјер – фармацеутски техничар. Наш средњошколски центар изводи дивне генерације, оне су буудућност прије свега нашег града, а касније и Републике Српске, извели  су много магистара, чак и докторе наука, што довољно говори о квалитету наставе и наставног кадра“, истакла је Трампићева. 

   Горан Ђурић, замјеник начелника општине, навео је да се у образовање у Власеници много улаже. 

   „Средњошколски центар у Власеници је расадник талената што показују резултати на свим такмичењима, већ годинама. Локална управа се на сваки начин труди да помогне развој образовања у нашој локалној заједници, а о томе довољно говоре радови који су тренутно у току и у предшколској установи, основној школи, а посебно изградња студентско-ђачког дома. Оно што је важно напоменути је да општина Власеница сноси трошкове превоза за све ученике путнике који похађају наставу у нашим школама, а тренутно је у завршној фази набавка школских аутобуса, као и опремање модерне хемијске лабораторије“, навео  је Ђурић.  

   Дан школе у Средњошколском центру „Милорад Влачић“ у Власеници обиљежава се 22.маја.