НАРОДНА СКУПШТИНА СРПСКЕ ДАНАС О УВОЂЕЊУ БЕСПЛАТНИХ УЏБЕНИКА

389

Извор: http://www.bhrt.ba

   Друга редовна сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена данас, разматрањем измјена и допуна закона о привредним друштвима и о занатско-предузетничкој дјелатности.

   На дневном реду су и нацрти закона о измјенама и допунама закона о регистрацији пословних субјеката, пољопривредном земљишту и дувану.

   Посланици би требало да расправљају и о стратегији развоја предузетништва жена у РС за период до 2022. године. Жене су власнице 10.765 привредних субјеката или 27,32 одсто свих предузећа у РС, а сувласнице су 695 или 1,88 одсто свих регистрованих фирми, наведено је у Нацрту стратегије предузетништва жена у РС, уз напомену да су жене у највећем броју власнице предузећа у занатско-предузетничкој дјелатности.

   На дневном реду сједнице Народне скупштине РС је Приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику РС за 2019. годину као и извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора РС о проведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета РС у 2017.години.

   Посланици би требало да се коначно изјасне и о Приједлогу закључка у вези са увођењем бесплатних уџбеника за све ученике основних школа у РС.