НОВА РЕПУБЛИЧКА АКЦИЈА КОНТРОЛЕ ВОЗАЧА НА АЛКОХОЛ, ДРОГУ И ПСИХОАКТИВНЕ ЛИЈЕКОВА

600

 

    Извор:Полицијска управа Зворник

 

     У циљу смањења броја страдалих лица у саобраћајним незгодама и одржавања повољног стања безбједности саобраћаја, полицијски службеници Полицијске управе Зворник ће у периоду од 21. до 22. јануара 2022. године реализовати републичку акцију контроле возача под дејством алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова.

    У временском периоду од 20. до 23.01.2022. године на подручју Полицијске управе Зворник вршиће се појачана контрола учесника у саобраћају аутоматским мјерењем прекорачења допуштене брзине кретања помоћу радарског система у возилу пресретач.

    На подручју полицијске управе Зворник, у саобраћајним незгодама у периоду од 01.01. до 20.01.2022. године је евидентирано 39 саобраћајних незгода, од којих је 27 са материјалном штетом а у 12 саобраћајних незгода је 18 лица лакше повријеђено и 3 лица су задобила теже повреде.

    Полицијска управа Зворник апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе како би своју безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.