НОВЕ КУЋЕ ЗА ТРИ ПОРОДИЦЕ

1506

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Три породице из Власенице ускоро ће добити нови кров над главом.

Жељко Дамљановић, шеф Одсјека за развој у општини Власеница, данас је са радницима грађевинске фирме „Сета инжењеринг“ из Завидовића обишао локације на којима ће бити изграђене куће породицама  чији су стамбени објекти страдали у поплавама и клизиштима.

„Ми смо данас увели у посао извођача радова за изградњу кућа у оквиру Програма за опоравак од поплава, који финансира Европска унија, а имплементирају УНДП и општина Власеница.  Ради се о два стамбена објекта у Драгасевцу и једном на Лукама.  Нажалост, временски услови нам тренутно не иду на руку, али ће, чим мало отопли, почети изградња, а до тада ће бити урађени сви припремни радови. Сем времена, никакве друге препреке нема да се почне са радовима, јер су пројекти стигли и сва потребна документација је  припремљена“, јасан је Дамљановић.

За осмочлану породицу Јовановић изградња новог дома је рјешење њиховог највећег проблема.

„Наша породица је бројна и то што ћемо, умјесто  куће која је веома оштећена у клизиштима и поплавама, за мјесец-два коначно имати сигуран кров над главом, трајно рјешава велики дио наших проблема. Захвални смо и међународним организацијама које су донатори, али највише нашем начелнику Мићи Краљевићу и његовим сарадницима из општине“, истиче Станимир Јовановић.

Њихове комшије из породице Васиљковић почетак изградње чекају у туђој кући, јер су мјесто на коме је била стара, поплавом и клизиштем оштећена кућа, изравнали и припремили за градњу.

„Ми смо у Драгасевац дошли као избјеглице, из Олова, у ујакову кућу, а онда је и она оштећена. Захваљујемо свима који су заслужни што ће наша породица ускоро добити нови дом, али највише нашем начелнику Мићи, јер да се он није заузео за нас, ко зна када бисмо ми ријешили свој стамбени проблем. Није нам важно да ли ће се градити за десет или мјесец дана, битно је да ћемо ускоро имати своју и сигурну кућу“, рекли су нам Микајло Васиљковић и његова супруга Славица.

Осим породицама Јовановић и Васиљковић у Драгасевцу, нова кућа ће бити изграђена и Средоју Кљештану у Лукама.