НОВИ ТРЕНЕР ПРОЗВАО ВЛАСЕНИЦУ

1360

    Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Седмог јулског дана Власеница је почела припреме за предстојећу сезону у Регионалној лиги, група Исток. Прозивку на Градском стадиону обавио је доскорашњи капитен Небојша Бато Kовачевић, који је преузео мјесто шефа струке. 

    Ђуро Вуксић, предсједник Власенице, сматра да је избор Kовачевића на тренерску позицију био логичан.

   „Дугогодишњи тренер сениорске екипе Владимир Јањић је пар кола прије краја, из  личних разлога, поднио оставку, па смо у претходних мјесец дана озбиљно разматрали све опције и потенцијалне кандидате. Пошто је политика клуба да се што више ослањамо на своје снаге, избор Бате Kовачевића на ово мјесто је био логичан слијед. Он је поникао у овом клубу, годинама је ослонац екипе, иза себе има дугогодишње искуству, играо је у свим ранговима такмичења, а као тренер омладинских екипа постигао је запажене резултате. Надамо  се да ће и на челу сениорског тима наставити успјешан тренерски посао“, објашњава Вуксић.

   Нови стратег Власеничана каже да већих промјена у тиму неће бити.

  „На прозивку се јавило 18 играча, а у наредној седмици очекујемо да нам се придружи још пет, који су тренутно одсутни због различитих обавеза. Иако екипе из нашег окружења још нису стартовале, сматрам да је ово прави тренутак да кренемо у тренажни процес. Било је довољно времена за одмор, а с обзиром да у предстојећем првенству имамо велике планове, односно циљ нам је повратак  у друголигашко друштво, у наредних мјесец и по морамо радити на спремности и тактици. Екипа је остала на окупу, нико није најавио одлазак, тако да се сви играчи познају и неће бити потребе за неко уигравање. Вјероватно је да ћемо довести два-три појачања, а имена ће се знати у наредних десетак дана“, казао је Kовачевић.

   Нови тренер Власенице се осврнуо и на сезону коју је ова екипа, са 45 бодова, завршила на петом  мјесту на табели.

   „Протекла сезона за нас је била поприлично турбулентна, али у сваком погледу успјешнија од првенства 2017/18.  које смо завршили на осмој позицији. У првих десетак кола имали смо проблема са играчким кадром, затајила је и спортска срећа, па смо били у доњем дијелу табеле. Упркос таквој ситуацији, успјели смо да консолидујемо своје редове и јесењи дио завршимо на петом мјесту. У другом дијелу смо наставили са добрим играма, били смо у ситуацији да се боримо и за сам врх табеле,  али, нажалост, резултати у посљедња два-три кола нам нису ишли на руку, тако да смо сезону завршили на истој позицији. С обзиром на квалитет екипа у лиги и борбу која је вођена за сваки бод, ми то не сматрамо неуспјехом, јер најважније од свега је да наш опстанак у лиги никада није дошао у питање. У новој сезони ћемо се потрудити да се изборимо за врх табеле и повратак у виши ранг такмичења“, истакао је Kовачевић.

   У протеклој сезони Власеница је убиљежила 13 побједа, 11 пораза, а шест утакмица је завршила неријешеним резултатом. Власенички голгетери постигли су 60 погодака, док је мрежа Власенице погођена 48 пута. Миломир Миловановић је са 23 поготка  био најбољи у екипи, а трећи на листи најбољих стријелаца у лиги.