НОВИ УКУСИ У ПОСЕБНОМ АМБИЈЕНТУ: СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ”FIRMA 18”

1884

   Tекст: Т. Рикановић, фото: О. Драшкић/ Инфо портал Власеница24

   Угодан ентеријер, породична атмосфера и најсавременија опрема главне су одлике угоститељског објекта ”FIRMA 18” који је од данас почео са радом у строгом центру општине Власеница. Врхунски квалитет услуге праћен је веома приступачним цијенама а спој неспојивих укуса овом ресторану даје епитет носиоца иновативне кулинарске ноте која изазива на дегустацију.

   ”Посјетиоцима желимо поклонити све што смо, од идеје до реализације, пуних пет година брижљиво стварали по рецепту који је сложно осмислила наша породица,” изјавила је за наш Инфо портал власница новоотвореног ресторан и лаунџ бара, Свјетлана Ратковић.

   Она је нагласила да се, као круна вишедеценијског бављења угоститељском дјелатношћу, ”FIRMA 18” показала правим инвестиционим потезом. ”Мој супруг Виктор и ја смо много тога научили у овом послу и када се указала повољна прилика једва смо чекали да на креативан начин испољимо замисли које представљају добробит и за нас и за моје суграђане,” додала је Ратковићева.

   Занимљиво је да је управо љубав двоје људи из двије различите државе коју је пак спојила трећа, далека земља, главни иницијатор ове несвакидашње приче. ”Виктор је из Македоније дошао у Афганистан гдје сам тада радила за једну америчку компанију. Остало је историја па уколико се питате откуд слатко- слани специјалитети, 12 врста кафе и чајева, десетине освјежавајућих пива и вина на менију ”FIRMЕ 18,” ето логичног објашњења,” кроз осмијех је истакла Ратковићева.

   Чињеница да је и њихов двогодишњи син Димитрије оплеменио јеловник овог ресторана кристално показује како се управо ради о породичном бизнису утемељеном на истинским друштвеним вриједностима. ”Најважније од свега је што смо омогућили да нам долазе читаве породице како бисмо угостили све генерације,” наглашава Свјетлана Ратковић описујући како је специјална врста палачинака са боровницама понијела име најмлађег власника ”FIRMЕ 18.”

   Она је навела да се за индустријски стил, уређење и савремени декор овог локала побринуо тим стручњака из дизајнерског студија ”Atelier01” са сједиштем у Београду, на челу са Сањом Типура.

   ”Објекат је тек почео са радом па ћемо, у складу са жељама и потребама наших гостију, уводити одређене промјене и временом проширити посао,” казала је Ратковићева и додала да ће уз пораст вањских температура у склопу ”FIRMЕ 18” са радом почети и љетна башта. ”Свакако ћемо стриктно поштовати све законске одредбе па тако и ону усвојену још 2004. године која изриче забрану пушења у објектима гдје се припрема и служи храна,” појаснила је власница.

   Она је додала да је ”FIRMA 18” међу првима у БиХ набавила најновији апарат за точење пива из производње бренда ”Хајнекен” а да се, захваљујући сарадњи са италијанским произвођачем кафе ”Мaнуел,” у шанку налази и модерни кафе деликомат који спремање овог напитка претвара у својеврсну умјетност.

   Објекат је опремљен противпожарним и алармним системом, видео надзором и угоститељским програмом- софтвером који ће запосленима олакшати поручивање робе, издавање фискалних рачуна те узмање наруџби. Пружена је прилика младим људима који су прошли адекватну обуку и њих петоро је од данас почело са радом у кухињи и сали ”FIRMЕ 18.”

   Капацитет од око 30 мјеста и понуда која укључује доручак, пасте, салате, пице, сендвиче и слане палачинке, америчке дезерте, вафле и колаче те топле и хладне напитке јединствене ароме посјетиоцима омогућава уживање за сва чула употпуњено џез музиком која допире у пратњи. Препорука руководства ресторана је између осталог и слатка пица назива ”FIRMА 18,” преливена нутелом и бијелом чоколадом.

   Екипа инфо портала Власеница24 увјерила се у удобност намјештаја од врхунске италијанске коже и уживала у пријатном амбијенту нове атракције у Власеници. Из ”FIRMЕ 18” можете поручити пице и кафу за понијети а у плану је и евентуална кућна достава хране.

   Још једна необична појава и уједно заштитни знак ресторана јесте маслиново дрво смјештено у средини објекта као симбол мира и здравља. Укус одаберите сами, стога дођите и посјетите једину фирму у граду која вас неће упослити него лијепо угостити!