ОБАВЉЕНО СЕЛЕКТИРАЊЕ ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ У-13

2507
Фото:Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Текст:Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Представници Фудбалског савеза Републике Српске: кординатор свих селекција у ФС РС Бранимир Тулић, селектор Вељко Цвјетиновић, члан стручног штаба, тренер Олег Ћурић, и Зоран Вујат, секретар стручног штаба, јуче су на Градском стадиону у Власеници извршили селектирање за репрезентацију У-13.
– Вршили смо селектирање дјечака рођених 2005. године, за репрезентацију У-13. У Власеницу је позвано 50 дјечака из клубова из подручних савеза Бијељина, Источно Сарајево и Требиње. Они су били подијељени на 6 група, одигране су три контролне утакмице, по систему 8+1, на терену 16 до 16. Утакмице је судила Милана Марковић. У наредним данима селектор Цвјетиновић ће донијети одлуку који ће играчи проћи у други круг. У сриједу ће бити селектирање дјечака из подручних савеза Добоја, Брчког, Бања Луке и Приједора. Превоз малих фудбалера обезбиједили су клубови из којих долазе, док је ФС РС обезбиједио ручак, а и клубу домаћину смо на поклон донијели лопте за тренинг, – казао је Зоран Вујат, стручни сарадник за омладински фудбал у ФС РС.
Селектор репрезентације У-13, Вељко Цвјетиновић, истиче да су ово редовне активности ФС РС у склопу акције „Дани фудбала“.
– Ми сваке године у У-13 селекцији вршимо селективно окупљање дјечака до 13 година. У току године са њима одиграмо 2-3 турнира или пријатељске утакмице са одређеним клубовима или регијама. Након првог круга бирамо по 15 дјечака из источне и западне регије, а онда се организује финално окупљање, на коме се бира 18 дјечака који ће у овој години представљати Републику Српску на турнирима које договори на ужем или ширем простору Балкана или Европе. Ово селектирање служи да ФС РС има спремну селекцију У-13 која ће бити спремна да учествује на турнирима који буду уговорени. С обзиром да сам већ двије године селектор У-13, могу рећи да има доста квалитета међу дјечацима овог узраста. Сам Савез овом акцијом излази у сусрет тим дјечацима промовишући их и пружајући им прилику да се упореде са вршњацима широм Републике Српске, да у свом фудбалском стажу имају селектирање и да знају на ком су стадијуму у нашој земљи, али и да се, учествујући на турнирима, упореде са вршњацима из регије и шире, – казао је селектор Цвјетиновић.
Он је истакао да је Власеница изабрана за домаћина због фудбалске традиције по којој је позната.
– Власеница је позната као спортски град, град у коме људи воле фудбал, у коме постоји фудбалски клуб са традицијом, а и увијек смо задовољни њиховом организацијом, домаћинским приступом и начином на који се односе према оваквим акцијама. С друге стране, може се рећи да је Власеница на пола пута између Семберије и Херцеговине, има добре климатске услове, као и одличан стадион, тако да је све ишло у прилог да се селектирање овдје изврши, – казао је селектор Вељко Цвјетиновић.