ОБИЉЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА

1965

      Текст и фото О.Д. / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

     На свечаној сједници Скупштине општине Власеница, поводом Дана и славе општине – Мале Госпојине, додијељене су посебне плакете и захвалнице предузећима, установама, организацијама и појединцима који су допринијели угледу и развоју општине Власеница.
    У оквиру прославе у цркви Светих апостола Петра и Павла служена је литургија и обављено је ломљење славског колача.
    Уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у градском парку најмлађи суграђани су о саобраћајној безбједности учили на креативан начин, гдје је организована  ликовна колонија, док су припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница извели показну вјежбу спашавања повријеђеног лица из аутомобила, а волонтери Црвеног крста приказали поступак реанимације и збрињавања повријеђеног лица услијед пожара у аутомобилу.

    Највише признање ове општине- Грб општине, добила је ЈЗУ Дом здравља Власеница за изузетан допринос у области јавног здравства, посебно за постигнуте резултате у борби против појаве и ширења пандемије ЦОВИД-19, као и Бициклистички клуб „КПЛ“ Власеница које је највише заслужан за међународну препознатљивост општине Власеница, регије и Републике Српске, за афирмацију бициклизма и заслуге на пољу активности којом се доприноси општем напретку и афирмацији општине Власеница.

   Поред Грба општине додијељене су и плакете којима Општина изражава посебну захвалност према колективима и појединцима.

   Добитници плакета били су:

1.Фудбалски клуб Власеница, за залагање, и допринос развоју и промоцији спорта на подручју општине Власеница

2.Рајко Лазић, генерални секретар Друштва Црвеног крста БиХ, за хуманост и подршку општини Власеница у борби против појаве и ширења пандемије ЦОВИД-19

3.Др Гордана Костић, за посебно залагање и хуманост и несебичну помоћ локалној заједници у борби против појаве и ширења пандемије ЦОВИД-19

4.Никола Градинац, спортиста године, за изузетне резултате, промоцију и афирмацију бициклизма и допринос друштвеном напретку општине Власеница

5.Центар за социјални рад, за посебно за залагање, хуманост и безрезервну подршку локалној заједници у борби против појаве и ширења пандемије ЦОВИД-19

6.Општинска организација Црвеног крста Власеница, за посебно залагање, хуманост, и несебичну помоћ локалној заједници у борби против појаве и ширења пандемије ЦОВИД-19

7.Републичка управа цивилне заштите, за посебно залагање, хуманост, и безрезервну подршку општини Власеница у борби против појаве и сирења пандемије ЦОВИД-19.

   Захвалница за изузетна спортска достигнућа и заслуге на пољу активности којом се доприноси општем напретку и афирмацији општине Власеница додијељена је Срети Крстићу, тренеру и предсједнику Атлетског клуба Власеница.

        Новчане награде за постигнуте резултате уручене су атлетичару Кериму Сарачевићу и бициклисти Николи Градинцу, освајачима медаља на Европској географској олимпијади Свјетлани Продановић и Милошу Самарџићу. Чланови Драмско-рецитаторске секције Средњошколског центра “Милорад Влачић”: Софија Божић, Стефани Станимировић, Ивана Лукић, Горица Којић и Јован Николић награђени су за активно учешће у културно-умјетничком програму на општинским манифестацијама.

   Начелник Општине, Мирослав Краљевић истиче да је изузетно задовољан учињеним, и да су сви пројекти који су започети у току прошле године, успјешно и реализовани.

   „Чињеница је да смо од прошле славе до ове, на задовољство свих наших суграђана, завршили све што је било планирано за протекли период. Укупно у овој години зацртано је око 40 пројеката, и највићи дио њих је већ и реализован. Поред крунског пројекта који смо започели, а то је Студентски и ђачки дом, реализовали смо се и реконструкцију санације обданишта, дјечијег вртића, основне школе, доста тога је урађено и на средњој школи, такође радимо доста пројеката на инфраструкури, уређивање улица, тргова и свега оног што чиним живот у овом граду.“, закључио је Краљевић.