ОБИЉЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА

363

Светом литургијом и ломљењем славског колача у цркви Светих апостола Петра и Павла, те свечаном сједницом Скупштине општине, обиљежен је Дан општине Власеница.

Свечана сједница уприличена је у амфитеатру Пољопривредног факултета, гдје су додијељена признања и награде свим заслужним грађанима, који својим трудом доприносе развоју општине.

Највећи број награда добили су ученици основних и средњих школа, као и њихови наставници и професори, за постигнуте резултате на пољу образовања и спорта.

Златни грб општине Власеница, највише општинско признање, додијељено је архитекти Новици Мотики, министрици финансија Зори Видовић и Драгану Лукачу министру унутрашњих послова Републике Српске.

Честитку поводом данашњег празника грађанима општине Власеница упутили су највиши званичници Републике Српске – српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Начелник општине Мирослав Краљевић, најавио је реализацију бројних пројекта у области инфраструктуре, станоградње, а посебно је издвојио изгадњу Ски – центра „Игришта“ и студенстког дома “Србија”.

У оквиру прославе Дана и славе општине у црквеној сали послужен је свечани ручак.