ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ВЛАСЕНИЦЕ

1320

    Посјетом спомен-соби и цркви Светих апостола Петра и Павла, полагањем цвијећа и паљењем свијећа на Борачком гробљу, у Власеници је данас достојанствено обиљежен Дан ослобођења Власенице – 21. април.

   “Овај дан ће у историји остати уписан као дан када су Срби схватили да морају да се боре за опстанак на овим просторима. Све ове године само то и радимо, а то је да чувамо своја огњишта, крсну славу и национално биће” рекао је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

   Посланик у Народној скупштини Републике Српске Младен Поповић рекао је да је овим просторима потребна истина и правда, те критиковао рад Суда и Тужилаштва БиХ.

  “На сцени је злоупотреба ових институција, које кривицу за ратна дешавања на овим просторима виде једино у представницима српског народа, који су мета оптужби и прогона. Такав однос је неутемељен, ако се има у виду све оно што се дешавало у протеклом рату и број жртава које је овај народ поднио”, – рекао је Поповић новинарима.

   Споменко Стојишић, предсједник Борачке организације општине Власеница, рекао је да је на подручју ове општине у протеклом рату погинуло око 300 бораца и да је борачкој популацији неопходан бољи статус у друштву.

   Како је истакао начелник Краљевић данас се навршава 27 година од формирања српске власти у Власеници, те да је неопходно да обиљежавање оваквих догађаја у будућности буде још масовније.