ОБИЉЕЖЕНО 30 ГОДИНА ОД ФОРМИРАЊА ДРИНСКОГ КОРПУСА ВЛАСЕНИЦА

280

Полагањем цвијећа и паљењем свијећа на Градском тргу одата је почаст припадницима Дринског корпуса и обиљежено 30 година од оснивања.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, представници Борачке организације Републике Српске, као и представници општинске Борачке организације општине Власеница положили су цвијеће на спомен обиљежје страдалим.

Дрински корпус покривао је огромну територију, од Семберије, преко Мајевице и Бирча, до Романије, Старе Херцеговине, Фоче. Та војна формација била је ударна песница на овом простору. Једини циљ јој је био да сачува српски народ, да останемо и опстанемо на овом простору, да се не деси као у периоду од 1941. до 1945. године, када је био покољ. Борци Републике Српске су само чували своја огњишта и нејач“ – рекао је начелник Мирослав Краљевић, и нагласио да култура сјећања треба да се његује и да ниједан борац не смије бити заборављен.

Обиљежавању 30 година од формирања Дринског корпуса Власеница присуствовали су и припадници Трећег пјешадијског Република Српска пука.