ОБЈАВЉЕН ГРАЂАНСКИ ВОДИЧ КРОЗ БУЏЕТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗА 2020. ГОДИНУ

438

    Извор: Министарство финансија Републике Српске

   Министарство финансија Републике Српске је израдило Грађански водич кроз Буџет Републике Српске за 2020. годину, који је намијењен широј јавности с циљем што бољег разумијевања буџетског процеса и бољег увида у расподјелу буџетских средстава у Републици Српској.

   Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић је, презентујући документ који је објављен на интернет страници Министарства финансија Републике Српске (линк), изјавила да очекује да ће Грађански водич кроз Буџет Републике Српске допринијети јачању транспарентности, у складу са политикама Владе Републике Српске, бољем управљању јавним финансијама и њиховим усклађивањем са најбољом међународном праксом.

   ​„С обзиром на то да се највећи дио буџетских средстава прикупља кроз наплату пореза, наша обавеза је да грађанима на једноставан и разумљив начин пружимо информације о прикупљању и трошењу тог новца. На овај начин сматрамо да ћемо дати допринос још бољем управљању јавним финансијама”, истакла је министарка финансија презентујући Грађански водич кроз Буџет.