ОД 28. ОКТОБРА ПОЧИЊЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈА “HELP” ПРОЈЕКТА У ВЛАСЕНИЦИ

748

   Распоред презентација пројекта “Подршка социо-економској стабилности регије западног Балкана 2019-2020” у Власеници

    Њемачка невладина организација Help је 2. октобра 2019. године  почела са имплементацијом пројекта “Подршка социо-економској стабилности регије западног Балкана 2019-2020” на подручју oпштине Власеница. Пројекат финансира Влада Савезне Републике Њемачке кроз Пакт за стабилност Југоисточне Eвропе, а суфинансира Општина Власеница.

    Пројекат ће трајати  15 мјесеци и подржати укупно 20 корисника на подручју општине Власеница. Потенцијални корисници су све незапослене особе из социјално угрожених категорија становништва са здравим пословним идејама за започињање или развој самосталних пословних активности у секторима пољопривреде, заната, услуга и туризма. Пројектом могу бити подржане све активности које резултирају одговарајућим мјесечним приходом, зависно од доступних финансијских средстава и тржишног потенцијала сваког индивидуалног приједлога.

   Одобрена помоћ биће дистрибуисана искључиво у виду материјално-техничких средстава потребних за дјелатност, без готовинских исплата.

   Просјечан износ индивидуалне донације одређен је у противвриједности 2.000 €. Сваки корисник биће у обавези да уплати 15% од укупног износа донације, да региструје своју дјелатност (минимално пољопривредно газдинство) и обави 10 сати друштвено-корисног рада за локалну заједницу.

   Сви заинтересовани могу добити детаљне информације о пројекту и формуларе за пријаву на једној од презентација које ће бити одржане у сљедећим терминима:

Више информација о пројекту можете добити и на wеb страници http://www.help.org.ba/ или путем emaila: help.bosnia@help.org.ba