ОД БИЈЕЉИНЕ ДО ВЛАСЕНИЦЕ – КРАЉЕВСКА ЕТАПА

847

 

    ВЛАСЕНИЦА, 3. МАРТА /СРНА/ – Општина Власеница биће домаћин циља друге етапе овогодишње бициклистичке трке Београд-Бањалука, која ће стартовати 22. априла из Београда и трајаће четири дана, а у којој ће учествовати екипе из 36 земаља, рекао је данас директор ове трке Владимир Куваља.

    Он је истакао да се очекује да ће 14. по реду трка бити једна од најинтересантнијих, а по квалитету, једна од најбољих до сада, наводећи да ће бициклисти у првој етапи возити од Београда до Бијељине, а потом, у другој етапи, од Бијељине до Власенице.

   Куваља је навео да ће трка први пут имати озбиљну брдску етапу јер је до сада била интересантна углавном спринтерима, не рачунајући прошлогодишње издање које се возило од Београда до Власенице, која је била најдужа етапа од 250 километара.

   “Овогодишња етапа ће ићи из Бијељине, преко Лопара и Угљевика, до Власенице, а знамо каква је то рута и биће сигурно најинтересатнија, што ми зовемо краљевска етапа”, рекао је Куваља на конференцији за новинаре у Власеници.

   Он је додао да ће друга етапа трке завршити 23. априла у Власеници, те ће се караван преселити у Брчко, одакле стартује претпосљедња етапа до Теслића, а потом и посљедња од Прњавора, преко Дервенте, Српца, Градишке, до Бањалуке.

   Куваља је изразио увјерење да ће Власеница, као и прошле године, бити добар домаћин међународног бициклистичког каравана.

   “Оно што морам да напоменем јесте да су све екипе и учесници, након прошлогодишње трке, највише причали о Власеници и ономе како су дочекани овдје, срдачно и домаћински. Не сумњам да ће и ове године да буде тако, а можда и боље”, рекао је Куваља.

   Начелник ове општине Мирослав Краљевић истакао је да је трка која је прошле године одржана у Власеници била нешто највеће у историји што је у области спорта одржано у овој општини.

   Он је додао да је увјерен да ће Власеничани и ове године бити добри домаћини свјетске бициклистичке елите, што је уједно и прилика за представљање ове општине.

   “Чињеница је да смо прошле године, када је била трка у Власеници, смјестили и угостили око 350 људи из цијелог свијета, од спортиста до њихових тимова. Гостопримство је, уз добру организацију, једна од кључних ствари како да привучемо те људе и да понесу добре утиске са овог простора”, рекао је Краљевић.

   Он је додао да је значај трке и у томе што повезује градове у низу од Београда до Бањалуке и што представља нешто што је више од спорта.

   Суорганизатор друге етапа овогодишње трке биће Бициклистички клуб “КПЛ” из Власенице, који је и прошле године учествовао у организацији овог великог спортског догађаја.

   Предсједник овог клуба Жељко Лукић рекао је новинарима да је “КПЛ” основан прије девет година, да је члан бициклистичких савеза Републике Српске и БиХ, те да се такмичи у Премијер лиги БиХ, у којој је остварио одличне резултате.

   “Трка за саму општину значи много. То је свјетски спортски догађај који су до сада грађани Власенице могли да гледају на телевизији, а сада могу овдје да виде најбоље бициклисте”, рекао је Лукић.

   Он је додао да клуб у организовању оваквих манифестација има велику подршку локалне управе и начелника Краљевића.