ОД СУТРА ОНЛАЈН НАСТАВА У СШЦ “МИЛОРАД ВЛАЧИЋ”

713

Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Републички штаб за ванредне ситуације је, због тренутне епидемиолошке ситуације у Републици Српској, превентивно донио Закључак о обустављању васпитно-образовног рада у просторијама основних и средњих школа од 26.10. до 1.11.2020. године.

Илинка Нинић, в.д. директора Средњошколског центра “Милорад Влачић” у Власеници, истиче да ова ситуација неће утицати на одвијање наставног процеса у овој школи.

“У нову школску годину смо кренули свјесни да је корона још увијек велика пријетња и да би поново могло доћи до обуставе наставе, па смо на вријеме припремили алтернативу. Настава у нашем Центру ће у наредних седам дана бити организована онлајн, односно одвијаће се путем школског блога и вибер група, почињаће у 8.00 часова и биће реализована према постојећем распореду. Надамо се да ће се ова ситуација ускоро поправити набоље, а до тада, наши ђаци и професори ће се трудити  да наставни процес тече без икаквих проблема. Сматрам да смо ми већ доказали да смо озбиљни, одговорни и вриједни у свим околностима”, истакла је Нинићева.

Ученици Средњошколског центра “Милорад Влачић” су поред наставе од марта до јуна, онлајн учествовали и на такмичењима међународног карактера, као што су Европска географска олимпијада и квалификације за Балканску физичку олимпијаду.