ОДБОЈКАШИЦЕ СОКОЛАЧКОГ ГЛАСИНЦА ОСВОЈИЛЕ ПРВО МЈЕСТО НА ТУРНИРУ У ВЛАСЕНИЦИ

872
Фото: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   Текст: Т.Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   У организацији ЖОК Нет, у Спортској сали СШЦ „Милорад Влачић“ у Власеници, 2-3.4.2018. године одржан је одбојкашки турнир, на коме су, осим домаћина, учествовале екипе: ОК Респект из Новог Сада, ОК Либеро из Бијељине, ОК Гласинац из Сокоца и ОК Хан Пијесак.

Тихомир Влачић, тренер Нета, каже да се овај турнир у Власеници одржава већ другу годину заредом.

    „План је био да на турниру учествује десет екипа, али пошто је прољећни распуст, неки тимови нису могли доћи. Ипак, и учешће пет овако квалитетних екипа је велика ствар и можемо слободно рећи да је ово турнир међународног карактера, с обзиром на учешће новосадског Респекта. Утакмице су биле тешке, јер су екипе по квалитету уједначене, и веома занимљиве, неизвјесне до самог краја. Посебно ми је драго што је одзив публике био велики, што потврђује да смо успјели да популаришемо одбојку, коју смо формирањем Нета, прије пар година, довели у Власеницу“, поносан је Влачић.

Турнир је трајао два дана. Први дан је протекао у дружењу младих одбојкашица и заједничком тренингу, док је други дан био такмичарски.

    „Ми планирамо да из овог дружења и турнира направимо једну мини пријатељску лигу. Сада смо ми били домаћини, а већ за двадесетак дана организацију турнира ће преузети неки од клубова који су били учесници. Трудићемо се да уводимо нове екипе и на тај начин ширимо сарадњу, као и да подстичемо тренирање и одржавање утакмица и у вантакмичарском периоду, када се дјеца мало опусте“, каже тренер власенчког Нета.

Влачић истиче да је организацију турнира исфинансирао ЖОК НЕТ, уз помоћ општине Власеница.

   „За прва три мјеста обезбјеђени су пехари и медаље, а за све учеснике, посебно наше цицибане, слатке награде. Пехаром је награђена и најбоља играчица. Током два дана колико је ово наше одбојкашко дружење и надметање трајало, за све учеснике припремили смо сендвиче, слаткише и освјежење, и ником ништа није фалило. Драго ми је што су сви задовољни организацијом и да истичу да ће се радо вратити у Власеницу. У сваком случају, сви смо богатији за једно ново искуство, дружење и сарадњу“, каже организатор турнира.

Прво мјесто заузела је екипа соколачког Гласинца, другопласирани је Респект из Новог Сада, док су се бронзом окитиле одбојкашице Хан Пијеска. Сокочанка Ана Ашоња проглашена је за најбољу играчицу турнира.

Ана Ашоња каже да је срећна што су се сви тренери сложили да баш њој додијеле ово признање.

   „За мене много значи што сам одабрана за најбољу играчицу, јер је турнир веома јак. Лијеп је осјећај добити ово признање, кад се узме у обзир колико је добрих клубова и одбојкашица учествовало. Први пут учествујемо на турниру и организација је одлична. До сада смо у Власеницу долазили само на утакмице, али одсад ћемо сигурно бити стални учесници турнира“, рекла је најбоља играчица турнира, одбојкашица соколачког Гласинца.