ОДГОЂЕНА БРДСКА АУТО-ТРКА “ВЛАСЕНИЦА 2020”

1553

   Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

   “Власеница 2020”, традиционална брдска ауто-трка која се бодује за Отворено првенство Републике Српске и Шампионат БиХ, а која је требала бити одржана 18. и 19. јула, одгођена је због погоршане епидемиолошке ситуације.

   “На брдској ауто-трци у Власеници сваке године возе сви они који нешто значе у свијету аутомобилизма у нашој земљи, а у посљедњих неколико година имали смо и возаче из земаља из окружења. У организацији учествује велики број људи, а знамо да је због њене атрактивности и традиције прати и велики број посматрача. Тешко би било организовати трку, а испоштовати све прописане мјере. Питање је колико би возача и дошло, с обзиром да  они стижу из различитих дијелова државе, али и из региона. С обзиром да се ситуација са ковидом 19 погоршала, били смо присиљени да трку одгодимо док се не стекну услови за њено одржавање. Значи, она није отказана, само је само одгођена”, казао је за наш портал организатор трке Милош Лакић, секретар Ауто-мото друштва Власеница.

   Лакић је истакао да су према календару такмичења Спортског ауто-мото савеза Републике Српске и БИХМК-а ове године за Шампионат БиХ планиране само три брдске ауто-трке:  у Власеници, Лопарама и у Бањој Луци и да још увијек ниједна није одржана.

   “Нажалост, ситуација је таква да негативно утиче на све сфере живота, самим тим и на све спортске догађаје, а не само на аутомобилизам. Најважније је сачувати животе, јер то је оно највредније,  најскупље, а биће прилике да се трке возе и да се такмичи”, наводи секретар Ауто-мото друштва Власеница.

   Брдска ауто-трка у Власеници вози се на једној од најатрактивнијих стаза  у региону, на вијугавом дијелу магистралног пута М-19. Стаза је дуга 5,7 километара, старт је на 680 метара, а циљ на 1 004 метра надморске висине.