ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ВЛАСЕНИЧКОГ ВРТИЋА ”ПРВИ КОРАЦИ”

1487

   Текст: Т.Р./Инфо портал Власеница24

   ”Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уврстила је општину Власеница у програм Владе Србије којим ће се финансирати обнова Јавне установе ”Први кораци”, изјавила је за наш портал директорица вртића, Марија Тодоровић.

   Тодоровићева је нагласила да је ова значајна донација прије свега резултат залагања начелника општине, Мирослава Краљевића, који се уз помоћ својих сарадника изборио за учешће у овом великом пројекту.

   ”Велику подршку имамо од руководства општине које је препознало значај рада наше установе. Част је што ће управо нама предсједница Цвијановић упутити средства која ће се утрошити за реконструкцију вањског и унутрашњег дијела објекта те замјеном столарије уштедити велике количине електричне енергије, нарочито у зимском периоду”, истакла је директорица обданишта.

   Она је додала како још од оснивања вртића, 1980 године није урађена ниједна реконструкција изузев периода у 2010. години, када је кабинет предсједника Милорада Додика донирао средства за реновирање санитарних подручја објекта.

   ”Новина у Јавној установи ”Први кораци” јесте и отварање јасличке групе, гдје ће вртић похађати дјеца узраста од 1-3 године, што до сада није био случај”, најавила је Тодоровићева.

   ”Тренутно бројимо 49 дјеце која похађају наш програм а васпитачи и сви упосленици улажу велики напор и труд да рад са дјецом учине што квалитетнијим и непрестано уводе методолошке новитете у своју дјелатност”, истакла је Тодоровићева.

   Она је објаснила и значај одласка у вртић који је потврђен бројним научним истраживањима, чиме је доказано да су се дјеца која похађају предшколску установу показала као социјално и емотивно зрелија јер стварају самопоуздање и успијевају да се одвоје од родитеља, схвативши ту обавезу са лакоћом, за разлику од њихових вршњака који до почетка школовања остају са родитељима.

   ”Циљ нам је да што више дјеце борави у нашем обданишту, дјеца су наше данас, наше сутра и наша будућност”, закључила је директорица Марија Тодоровић.