ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ ПЛАНИНАРСКИ “ПОХОД У ПЈЕНОВАЦ”

2074
Фото: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Текст: Редакција / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Више од 1000 планинара из 65 планинарских друштава из Србије, Македоније, Републике Српске и Федерације БиХ учествовало је у традиционалном „Походу у Пјеновац“, који сваке године, прве недjеље у фебруару, организују Планинарско-еколошко друштво /ПЕД/ „Ацер“ из Власенице и Туристичка организација Власеница, уз подршку Општине Власеница.

    Дуга колона планинара кренула је испред пећине поред магистралног пута Власеница-Хан Пијесак, крећући се стазом дугачком око 16 километара која води најљепшим предјелима планине Јавор, да би око 15.00 часова стигли у Пјеновац, у општини Хан Пијесак.

    Предсједник ПЕД „Ацер“ Драган Илић изјавио je да се манифестација одржава од 1972. године.

    „Овдје има доста дјеце, ученика, рекреативаца, професионалних планинара, па до ветерана у поодмаклим годинама. Стаза је на самом почетку била лаганија, без снијега, а послије је било и прилично снијега, али сви су је успјешно савладали“, рекао је Илић.

    Директор Туристичке организације општине Власеница Ненад Лелек рекао је да у походу сваке године учествује све више планинара.

   „Трудимо се да садржајима обогатимо манифестацију да би продужили боравак гостију у Власеници. Могу слободно да кажем да је поход постао власенички бренд и нешто по чему је ова општина препознатљива“, рекао је Лелек.

   За све учеснике похода код манастира у Пјеновцу припремљен је ручак.

 

Драган Илић, предсједник Планинарско-еколошког друштва “АЦЕР” Власеница, тонска изјава