ОДРЖАН ВЛАСЕНИЧКИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У ФУДБАЛУ “МИЛИВОЈЕ МИШО САВИЋ”

982
Фото: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Текст: Т.Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    На Градском стадиону у Власеници (15.07.) одржан је шести Меморијални турнир „Миливоје Мишо Савић“ на коме су поред домаће екипе учествовали и прволигаши зворничка “Дрина” и “Напредак” из Доњег Шепка. Фочанска “Сутјеска”, клуб у коме је Савић бранио до трагичне несреће, иако је само дан раније потврдила свој долазак, није се појавила у Власеници.

     – С обзиром да је екипа из Фоче отказала учешће у посљедњем тренутку, морали смо промијенити и предвиђени план одигравања утамица. Након одигране три утакмице, по систему „свако са сваким“, “Дрина” је заслужено понијела побједнички пехар, друго мјесто је заузео “Напредак”, док је трећепласирана “Власеница”. За најбољег голмана на турниру проглашен је играч домаће екипе Далибор Дракулић. С обзиром да Дракулић има шеснаест година и тек је стекао право наступа за сениорски тим, на турниру се истакао са неколико маестралних одбрана и сигурно је заслужено добио ово признање. Драго нам је да су Власеничани и ове године у великом броју били на трибинама и вјерујем да су уживали у фудбалским мајсторијама на терену. Ми ћемо се и даље трудити да сачувамо успомену на Мишу Савића, талентованог голмана који је поникао у нашем фудбалском клубу, а који је погинуо у саобраћајној несрећи 2007. године, – казао је Ђуро Вуксић, предсједник ФК „Власеница”.

Далибор Дракулић, голман домаће екипе, добио је признање као најбољи чувар мреже.

    – Велика ми је част и срећан сам што сам проглашен за најбољег голмана на турниру, посебно јер је ово мој дебитанстски наступ за први тим. Задовољан сам не само својим одбранама, него и игром цијеле своје екипе. С обзиром да смо у нижем рангу такмичења, достојно смо се супротставили прволигашима и показали да се у Власеници игра добар фудбал, – сматра млади голман Дракулић.

Зворничка „Дрина“ је неколико пута учествовала на Меморијалном турниру „Миливоје Мишо Савић“, а први пут је заузела прво мјесто.

    – Ово је турнир на коме је част свакој екипи да дође и да учествује, да се подсјетимо и да остане сјећање на младог голмана који је оставио свој печат у фудбалском свијету. Наредне генерације, посебно овдје у Власеници, треба да се потруде да се ово фудбалско, голманско име сачува. За све екипе ово је и прилика да одмјере снаге у овом припремном периоду, да испробају неке своје капацитет. Пошто је “Дрина” припреме почела са мањим закашњењем у односу на друге екипе и јер је дошло до одређених промјена играчког кадра, ове утакмице су нам добро дошле да се уиграмо, да уочимо неке недостатке и да у наредном периоду радимо на њиховом исправљању. Ми ћемо се увијек радо одазвати и учествовати на овом меморијалном турниру, посебно јер је Власеница синоним за средину у којој се воли и игра фудбал, – истиче Вељко Цвијетиновић, тренер “Дрине”.

Дрина – Напредак 1:0 (0:0)
Стријелац: Матић у 58. (Дрина)
Власеница – Дрина 1:1 (0:0)
Стријелци: Миловановић у 48. (Власеница), Драгутиновић у 50. (Дрина)
Напредак – Власеница 2:0 (0:0)
Стријелци: Стојановић у 58. и Матић у 60. (Напредак)

Судије: Славиша Мазић, Невена Марковић, Милана Марковић, Сузана Борић, Александар Дракулић

Дрина: Богићевић, Петровић, Мусић, Мајловић, Костић, Јокић, Ћулум, Крстић, Молеровић, Марковић, Драгутиновић, Стјепановић, Ступар, Матић, Д. Милошевић, С.Милошевић, Симић, Андрић
Тренер: Вељко Цвијетиновић

Напредак: Арнаутовић, Биберџић, Трифковић, Сладоје, Веселиновић, Марић, Зарић, Мијаиловић,Јовковић, Јевтић, Матић, Савић, Т. Стојановић, Петровић, М. Стојановић, Арсеновић, Симић, Пантић
Тренер: Миодраг Јефтић

Власеница: Дракулић, Д.Петровић, М.Ковачевић, Вукичевић, Голић, Јањић, Борић, Вуксић, Мајсторовић, Дошић, Мутавџић, Честић, М.Петровић, Мијатовић, Секулић, Рељић, Миловановић, Марковић, Н.Ковачевић, Дурмић
Тренер: Владимир Јањић