ОДРЖАНА 1. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СО ВЛАСЕНИЦА

896

     Извор: Општинска управа општине Власеница

    Скупштина општине Власеница на првој овогодишњој редовној сједници одржаној 11. фебруара усвојила је приједлог програма рада за ову годину и извјештај о раду за прошлу годину, а већином гласова прихваћени су и извјештаји о раду власеничке Полицијске станице, инспекцијских органа Општинске управе и Kомуналне полиције.

   Извјештај о раду Полицијске станице Власеница представио је командир Зоран Радивојевић, који је безбједносно стање на подручју општине оцијенио као добро и навео да је прошла година у том смислу била једна од најбољих у посљедњих 25 година.

   „Полицијска станица Власеница у прошлој години је забиљежила драстично смањење броја кривичних дјела. Почињено је 35 кривичних дјела, што је за 38 одсто мање у односу на 2019. Од тог броја 12 кривичних дјела је почињено од непознатог починиоца, 10 је расвијетљено, а двије крађе нису расвијетљене“, рекао је Радивојевић.

   Он је навео да у структури кривичних дјела, у области криминалитета, предњаче кривична дјела против имовине, али да је и ту смањење за 65 одсто, а мањи је и број саобраћајних незгода него 2019.

   Према његовим ријечима, полиција у Власеници је у прошлој години евидентирала повећање броја прекршаја у области нарушавања јавног реда и мира, а односи се на забрану ограничења кретања у простору, односно на ситуацију узроковану епидемијом вируса корона.

   Одборници су, између осталог, усвојили и одлуке о куповини имовине стечајног дужника Комуналног предузећа „Чистоћа“ у стечају Власеница, као и о утврђивању просјечне, коначне грађевинске цијене једног метра квадратног корисне површине стамбеног и пословног простора на подручју општине Власеница у 2020. години.

  На сједници су именована и стална радна тијела Скупштине општине Власеница.