ОДРЖАНА 29. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СО ВЛАСЕНИЦА

1283

   Данa 25. maja одржана je  29. редовна сједница Скупштине општине Власеница, на којој је усвојен извјештај о раду начелника општине и Општинске управе за 2019. годину.
Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић током презентовања извјештаја истакао је да Општинска управа ради у корист грађана, што доказује успјешна реализација различитих пројеката.

   У протеклој години реализованo је, односно започето 48 пројеката, инфраструктурних и развојних, за шта је издвојено 2.639.404,00 КМ, што указује на тренд раста у односу на претходне године. Када је у питању структура финансирања, у претходној години дошло је до значајног напретка у погледу привлачења екстерних средстава која чине 72% инвестиција.

   На данашњој сједници усвојен је Програм додјеле субвенција пословним субјектима погођеним кризом изазваном вирусом корона у општини Власеница. Субвенције ће се додјељивати на основу јавног позива који ће бити објављен на веб страници Општине Власеница.

   Одборници Скупштине општине Власеница данас су усвојили одлуку о радном времену угоститељских, занатско-предузетничких и трговинских објеката којом се прописује радно вријеме за угоститељске објекте радним данима од 6.00 до 23.00, а у дане викенда од 6.00 до 24.00 часа. Салонима са посебне прилике ограничено је радно вријеме од 7.00 до 1.00 час, док је недјељом трговинским и занатско-предузетничким објектима (осим пекарама) прописано радно вријеме од 6.00 до 12.00 часова. Ова одлука ступа на снагу по укидању ванредне ситуације, а престанком важења закључка Кризног штаба општине Власеница и радном времену до 22 часа.

 

На сједници су још усвојени и финансијски извјештаjи и извјештаји о раду Дома здравља, Центра за социјални рад и Црвеног крста Власеница.