ОДРЖАНА 6. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СО ВЛАСЕНИЦА

2740
Фото:Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Текст:Општинска управа општине Власеница

    Према ријечима начелника општине Мирослава Краљевића, ово је веома битна сједница за даље функционисање Општине, с обзиром да су на њој усвојени Статут општине, као и Одлука о доношењу Урбанистичког плана општине Власеница 2016. – 2036., чија израда је започела 2011. године. Краљевић је навео да је одмах по преузимању функције начелника општине, у новембру 2016. године, преузео активности како би се завршила израда и усвајање овог приоритетног просторно – планског документа.

   Начелник Власенице Мирослав Краљевић, као предлагач Статута, рекао је да је овај, кровни и најважнији акт за функционисање локалне заједнице, усклађен са новим Законом о локалној самоуправи.

       На данашњој сједници усвојен је Извјештај о извршењу буџета општине Власеница за период од 01.01. до 31.03. 2017. године, као и Одлука о покретању иницијативе за издвајање ШУ „Власеница“ из ШГ „Бирач Власеница“ и формирању ШГ „Власеница“ .

    За ВД начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове именован је Жељко Дамљановић, који је до сада обављао послове самосталног стручног сарадника за заштиту животне средине у Општини Власеница.