ОДРЖАНА 9. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ВЛАСЕНИЦА

1273

   Текст:Редакција / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Скупштина општине Власеница, на данашњој деветој редовној сједници, усвојила је Нацрт општинског буџета за идућу годину од 4.917.000 КМ, који је за 4,7 одсто већи од овогодишњег.
Начелник Власенице Мирослав Краљевић рекао је да је планирани буџет општине за идућу годину, у поређењу са ранијим, знатно амбициознији и да већ има карактер развојног документа, за разлику од ранијих који су, доминантно, били социјални.

    “Убијеђен сам да ће буџет у извршењу бити и већи јер су наредне године у Власеници планиране крупне инвестиције, а тамо гдје са ради и гради има и прихода”, нагласио је Краљевић.

    Он је навео да је планиран раст буџетског оквира због тога што се у наредној години, осим раста пореских прихода, очекује и раст непореских прихода и текућих грантова, прије свега реализација пројекта изградње студентско-ђачког дома “Србија”, за који је средства обезбиједила Влада Србије.

   “Осим у износу планираних средстава, у поређењу са овом годином, измијењена је и структура буџета додавањем нове потрошачке јединице – Територијалне ватрогасне једнице, чиме је статус ове општинске службе усаглашен са законским нормама”, додао је Краљевић.

    Нацрт усвојеног документа биће наредних дана предмет јавне дебате у власничким институцијама и установама, предузећима и мјесним заједницама, да би се у форми приједлога нашао пред одборницима на децембарском скупштинском засједању.

    На данашњем засједању власенички одборници усвојили су и овогодишњи деветомјесечни извјештај о извршењу буџета према којем је општина Власеница у овом периоду остварила буџетски суфицит од 70.296 КМ, уз извршење од 78 одсто у односу на планирани буџет.