ОДРЖАНА ТРЕЋА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СО ВЛАСЕНИЦА

821

   Током трећег редовног засједања сједнице СО Власеница, одржаној јуче, разматрани су финансијски извјештаји о раду у 2020-ој и програми рада за 2021- у годину јавних установа : Дом здравља, Културни центар, Туристичка организација, Центар за социјални рад и Црвени крст. На сједници су између осталог одборници разматрали и информације о стању и степену развоја занатства и мале привреде у прошлој години, о стипендирању ученика и студената, о газдовању у приватним шумама, те информацију о стању у области комуналне хигијене.

   На сједници је разматран и  извјештај о извршењу буџета за прошлу годину. Начелник Одјељења за финансије Марко Тодоровић каже да је у 2020-ој, забиљежен дефицит око од 260.000 КМ и објашњава да је мањак у буџету условила пандемија ЦОВИД-19.

“Упркос дефициту можемо рећи да смо задовољни јер пандемија је прошле године узроковала већа издвајања за здравствени систем, привреда једно вријеме није функционисала, био је пад прихода од пореза на непокретности – ове године очекујемо веће приходе по овом основу. Такође, општина Власеница је субвенционисала накнаде прошле године угоститељским објектима који су имали баште. Дефицит јесте велики али није потрошен на плате и режијске трошкове већ у инвестиције и све обавезе које смо имали исплаћене су у прошлој години у проценту 90%. Прошле године буџет општине Власеница планиран је у износу 7. 440. 000 КМ” – казао је Тодоровић.