ОДРЖАНО ЕДУКАТИВНО ПРЕДАВАЊЕ О БЕЗБЈЕДНОСНИМ РИЗИЦИМА КОРИШЋЕЊА ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА

358

 

   У циљу спречавања вршњачког насиља у основним и средњим школама,
полицијски службеници Полицијске управе Зворник, одржали су (13.03.) едукативно предавање ученицима Основне и Средње школе из Власенице, на тему „Едукација о безбједносним ризицима коришћења друштвених мрежа“.

Ова едукативна предавања и друге превентивне активности, полицијски
службеници су реализовати за ученике основних и средњих школа на подручју
цијеле регије, али поред ученика, активности су биле  усмјерене и према родитељима, те наставном и руководном кадру у школама.

   Од стране предавача из Полицијске управе Зворник, ученицима су предочене добре и лоше стране друштвених мрежа, посебно фејзбука које је и најзаступљенији, као и законски оквири који се морају поштовати.

   Предавање је одржано са циљем да се ученицима укаже на опасности са којима се могу сусрести уколико неправилно употребљавају друштвене мреже, али и са циљем едукације младих на који начин да заштите свој профил како не би дошло до одређених негативности и злоупотреба од стране других лица.

   Прилика је искориштена да се ученици подсјете да сваку злоупотребу на друштвеним мрежама могу пријавити на бесплатан број телефона „122“, како би полицијски службеници предузели мјере и радње из своје надлежности.