ОДРЖАНО ПОЛАГАЊЕ ЗА ПОЈАСЕВЕ КЛУБА АИКИДО САМООДБРАНЕ У ВЛАСЕНИЦИ

899

   Текст: Т.Рикановић/Фото О. Драшкић/Инфо портал Власеница24

   Протеклог викенда, у Власеници је једанаест кандидата добило појасеве на полагању из аикидо самоодбране, борилачке вјештине која је у нашем граду изазвала пажњу полазника свих узраста. Честитамо!

   Мирољуб Јовичић, оснивач Свјетске асоцијације Аикидо самоодбране Републике Српске (мајстор црни појас 7. дан) за наш портал је изјавио како је од самог оснивања клуба у Власеници, тренер Родољуб Станишић показао изузетну посвећеност раду што је резултирало одличном припремљеношћу полазника за ово полагање.

   ”Веома сам задовољан, како полазницима који су полагали за црвени појас, тако и дјевојчицама и дјечацима који су положили за зелени појас. Показали су одличан ниво техничког знања и професионално приказали оно што се у аикидо самоодбрани тражи – покрет, кретање, брзо реаговање и све што је у склопу програма ове борилачке вјештине,” истакао је Јовичић.

   Он је додао да су за наредну годину планиране бројне активности у којима ће учествовати тренер и полазници из Власенице, и то стручни тренерски и судијски семинар у марту, првенство Републике Српске у априлу, велики међународни семинар у мају, затим љетни спортски камп у Требињу а крајем октобра биће одржан и Куп Републике Српске. У међувремену су у плану и стручни семинари самоодбране за жене, те професионални бодигард и остали специфични програми аикидо самоодбране.

   Власеничанка Виолета Гајић за наш портал је изјавила како је у клубу од самог оснивања и да је веома задовољна свим што ова борилачка вјештина нуди. ”Имам 15 година и планирам да наставим са тренинзима аикидо самоодбране,” додала је она, нагласивши да јој је ово трећи излазак на полагање, овога пута за зелени појас.

   ”Такође сам положила за зелени појас и од оснивања сам врло поносна на клуб и желим да наставим тренирати. Имала сам позитивну трему од мајстора Јовичића који нас је оцјењивао и много ми значи његова подршка и нама и нашем тренеру,” изјавила је петнаестогодишња кандидаткиња Владанка Бјелановић.

   Шеснаестогодишњи Зоран Поповић из Власенице изјавио је да га ”мотивишу технике аикидо самоодбране али и сјајна вјештина тренера Станишића,” те да му је ово други излазак на полагање, овога пута за црвени појас. ”Тренирамо три пута седмично и ово је борилачки спорт којим желим увијек да се бавим”, нагласио је Поповић.

   Родољуб Станишић, тренер аикидо самоодбране у Власеници (мајстор црни појас 2. дан), изјавио је да су се за ово, треће по реду полагање, кандидати марљиво припремали годину дана и додао да му посебно задовољство причињава што му је ментор, Мирољуб Јовичић, указао велико повјерење и част да Власеничанима успјешно представи ову специфичну борилачку вјештину.

   ”Сматрам да смо постигли изузетан напредак и да ћемо у даљем раду бити све успјешнији, чему у прилог иде и резултат са данашњег полагања гдје су сви пријављени кандидати положили за појасеве”, истакао је Станишић.

   Он је за наш портал такође навео да је аикидо самоодбрану у Власеници основао 17. октобра претпрошле године и да се од тада формирала стална поставка кандидата који редовно долазе на тренинге те да је тренутно на списку 30-ак чланова.

   ”Морам нагласити да смо веома задовољни и условима тренирања и искористио бих ову прилику да се јавно захвалим колеги Раденку Јовичићу који нам је потпуно бесплатно уступио опрему и дозволио да користимо простор у којем он одржава тренинге џудоа,” додао је Станишић.

   Он је нагласио да се у Власеници на аикидо самоодбрану гледа као на нешто ново и примамљиво, али и да ”све зависи од менталног склопа појединца који, уколико планира тренирати професионално, мора прије свега да воли овај борилачки спорт.” Након стицања званичног статуса клуба које је у припреми, тренер власеничке секције аикидо самоодбране најављује и озбиљне дугорочне планове.

   ”У будућности планирам да ову генерацију доведем до мајсторског звања, када ћу коначно моћи да кажем да сам успио у овој вјештини,” закључио је Станишић који нам је открио да се у борилачки спорт заљубио још у петој години, одгледавши филм ”Велики газда” у којем главну улогу игра чувени Брус Ли.