ОМЛАДИНЦИ ИЗ “АЛТРУИСТА” СЕ ДРУЖИЛИ СА СУГРАЂАНИМА

991

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

У Омладинском центру “Алтруист”  у Власеници не прође дан без неке активности. Након низа реализованих радионица, омладинци су одлучили да и своје суграђане информишу о ономе што раде, али и да им подијеле дарове.

“Већ два мјесеца у нашем Центру се активно ради на ономе што и јесте циљ – да “Алтруист” буде мјесто на коме ће се млади људи добро осјећати и корисно проводити своје слободно вријеме. Посебну пажњу посвећујемо различитим облицима неформалног образовања, односно знањима које се не уче у школи, али су младима потребна, па смо тако имали радионице са различитим темама као што су медијска писменост, писање животописа и слично. Наравно, веома је важно и да Власеничани знају шта ми то радимо, па смо испред наших просторија направили импровизовани штанд, на кокме смо се дружили са својим суграђанима. Као прави пријатељи, даровали смо их мајицама, оловкама, а подијелили смо и брошуре у којима се могу боље информисати о раду Центра. Морам истаћи да је сав промотивни материјал обезбијеђен кроз пројекат “Мировна политичка академија за младе регије Бирач”, који имплементира Форум жена из Братунца”, казао је за Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24 Урош Максимовић, координатор овог пројекта.

Омладински центар “Алтруист” у Власеници отворен је 21.5.2021. године, а младима из овог града на располагању је простор од 160 квадратних метара, у коме, уз различите друштвене игре, билијар и стони тенис, али и помоћ при учењу, могу проводити своје вријеме.