OПРЕЗ: КОЛОВОЗИ МОКРИ И КЛИЗАВИ, САОБРАЋАЈ ОТЕЖАН!

578

   У Републици Српској саобраћај се јутрос одвија по мокрим и клизавим коловозима, а у Федерацији БиХ  због угаженог снијега на коловозу спорије се саобраћа на путевима.

   Из Ауто-мото савеза Републике Српске возаче упозоравају на мјестимично заостали снијег на коловозу и могућу поледицу на појединим дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја.

   На дионицама у усјецима и поред камених косина, повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз, а на дионици магистралног пута Добро Поље-Брод на Дрини, поред одрона и на могућност обрушавања сњежних лавина.

   Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене.

   Завршени су радови на изградњи канализације на дијелу магистралног пута кроз Бијељину, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

   На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

   Из безбједносних разлога забрањен је саобраћај за теретна моторна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња, а због радова у Хрватској потпуно је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.