OПШТИНА И ЊЕМАЧКА ВЛАДА КРОЗ ПРОЈЕКТЕ ОСНАЖУЈУ УГРОЖЕНЕ ГРУПЕ

774

    Извор: Општинска управа општине Власеница

    Њемачка Влада и Oпштина Власеница заједнички финансирају два пројекта у овој локалној заједници, укупне вриједности 270.000 КМ, чији је циљ економско и социјално оснаживање угрожених лица и социјалних група, рекао је шеф општинског Одсјека за развој Жељко Дамљановић.
Дамљановић је новинарима рекао да су циљни корисници социјално и материјално угрожена и незапослена лица, лица са ниским примањима, млади без посла, као и жене у сеоским подручјима.

   Он је навео да је пројекат “Оснаживање пољопривредних, предузетничких и услужних предузећа под вођством жена општине Власеница” вриједан 180.000 КМ, а реализују га “НОДАС” и Oпштина Власеница.

   Дамљановић је рекао да је други пројекат, “Подршка социо-економској стабилности Балкана 2019-2020 године”, вриједан 90.000 КМ, а реализују га њемачка организација “Хелп” и Oпштина Власеница.


   “Један од циљева ових пројеката је олакшати почетак и инкубацију сопствених бизниса за ове категорије корисника. И у једном и у другом пројекту помоћ ће користити по 20 корисника који ће добити грантове у материјалним средствима, уз властито учешће”, рекао је Дамљановић.

   Дамљановић је навео да вриједност појединачних грантова износи 6.000 КМ за пројекте за оснаживање жена, те по 4.000 КМ за пројекте који се реализују са организацијом “Хелп”.

   У општини Власеница истичу добру сарадњу са њемачком организацијом “Хелп”, која од 2017. године у овој локалној заједници реализује социјално-економске и развојне пројекте.