ОПШТИНА ВЛАСЕНИЦА ИМА НАЈВЕЋИ РАСТ У УСПОСТАВИ СИСТЕМА ЗА УПРАВЉАЊЕ РАЗВОЈЕМ

688

   Ово значајно признање  стигло је од Пројекта интегрисаног локаног развоја (ИЛДП), Развојног програма Уједињених нација (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу, постигнуто у конкуренцији 22 локалне самоуправе  у БиХ укључене у овај пројекат.

   У образложењу признања се наводи: „Према  коначним  резултатима извршених процјена  капацитета за управљање локалним развојем у 22 јединице локалне самоуправе,  Општина Власеница има највећи остварени раст индекса капацитета за управљање локалним развојем (стање у 2018. у односу на 2016. годину). Општина Власеница је својим успјешним и квалитетним радом остварила значајан напредак у успостави ефикасног система за управљање локалним развојем у посљедње двије године, те је заслужено остварила право на додјелу гранта у укупном износу од 50,000.00 USD.“ Из гранта ће се финансирати један од пројеката који произилазе из Стратегије развоја општине Власеница.

   Као што је познато, Пројекат интегрисаног локаног развоја (ИЛДП) пружа подршку партнерским јединицама локалне самоуправе у планирању и управљању развојем гдје је једна од активности била и подршка изради Стратегије  развоја, њеној имплементацији, те процјени капацитета партнерских општина и градова у провођењу процеса за стратешко планирање и управљање локалним развојем (УЛР). Почевши од 2016. године, процјена капацитета се врши сваке године како би се оцјенио напредак у процесу управљања развојем.

   Општина Власеница је, уз подршку Пројекта интегрисаног локаног развоја (ИЛДП), покренула процес ревизије Стратегије развоја општине за период 2014-2023.
године. Израђен је нацрт ревидираног документа Стратегије који ће се наћи на јавној расправи дана 16. априла 2019. године.