ОПШТИНА ВЛАСЕНИЦА УПУТИЛА ПОМОЋ ЗА ИЗГРАДЊУ ДНЕВНОГ ЦЕНТРА НА КОСОВУ

407

    Општина Власеница издвојила је 500 КМ за помоћ завршетку изградње Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у сјеверној Косовској Митровици, који је намијењен за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији. Начелник општине Власеница МИрослав Краљевић каже да средства нису велика али су симбол подршке српском народу на Косову И Метохији.

   “Трудимо се да свима изађемо у сусрет. Мислим да је јако битно да разумијемо потребе наших људи и у Србији и другим крајевима, да помогнемо колико можемо, наравно не желећи ни једног момента да угрожавамо грађане који нису православне вјере.Ми смо издвојили колико смо могли у овом тренутку, али ако свако издвоји помало мислим да ће се радови на дневном центру привести крају“ – каже Краљевић.
Уз општину Власеница новчану помоћ су дале општине Трново и Калиновик. Поменуте општине прве су се одазвале на позив Одбора за помоћ Косову и Метохији који је упућен прије седам дана свим локалним заједницама у Републици Српској, саопштено је из овог одбора. Пројекат градње дневног центра укупно вриједи око 280.000 евра и преостало је да се заврши унутрашње уређење – санитарије, керамика, столарија, подови, гријање, лифт.У Одбору су изразили увјерење да ће овај хумани пројекат завршити до краја године.