ОПШТИНСКИ ОДБОРИ СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ И ПАРТИЈЕ ДЕМОКРАТСКОГ ПРОГРЕСА У ВЛАСЕНИЦИ ПРЕШЛИ У СНСД

1661
Фото: Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Предсједник Општинског одбора СРС-а “Др Војислав Шешељ” Аћим Тодоровић и предсједник Општинског одбора ПДП-а Радослав Мијић данас су у просторијама СНСД-а у Власеници потписали приступницу СНСД- у.

    Тодоровић је изјавио да тим чином даје неопозиву оставку на све функције у СРС-а “Др Војислав Шешељ”, у којој је, до данас, обављао функцију подпредсједника странке и предсједника Дринског окружног одбора, те био члан Централне отаџбинске управе.Он је рекао да на овај начин лојалност странци отказују комплетан Општински одбор СРС “Др Војислав Шешељ” и чланство те странке у Власеници.

    Тодоровић је рекао да се на овај потез одлучио након ерозија у СРС- у, непослушности и недисциплине, те да је кулминирало након склапања коалиције са СДС-ом предсједника странке, који је сам себе поставио на компезациону листу СДС-а и подржао СДС- овог кандидата Мирка Шаровића, без знања Извршног обора СРС-а.

    Тодоровић је додао да је увјерен да се лидер СДС-а Вукота Говедарица прерачунао рачунајући на гласове чланова СРС “Др Војислав Шешељ”, а да у ствари 99 одбора СРС-а подржава Милорада Додика, Жељку Цвијановић и кандидате СНСД-а.

    “Звог тога ја сам из моралних разлога поднио оставку и већ када је таква ситуација каква јесте одлучио сам да идем тамо гдје је најбоље, међу оне људе који се боре за Републику Српску. У овом тренутку то је СНСД и зато сам данас овдје”, изјавио је Тодоровић.

    Предсједник Општинског одбора ПДП-а Радослав Мијић новинарима је изјавио да је комплетно чланство ПДП-а у Власеници одлучило да да подршку СНСД- у и да пређе у ту странку.

   “Разлог за овакав потез је што се не слажемо са политичким ставовима и политиком народног посланика и регионалног шефа ПДП-а Драгана Галића. Препознали смо СНСД-а као одговорну локалну власт, која може да допринесе бољитку народа који овдје живи и увјерени смо да смо исправно поступили”, рекао је Мијић, додајући да даје пуну подршку предсједнику Милораду Додику и премијерки Жељки Цвијановић на предстојећим изборима.

    Чину потписивања приступница у просторијама СНСД-а у Власеници присуствовали су предсједник Општинског одбора СНСД-а Младен Поповић и начелник Општине Мирослав Краљевић.

    Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић је изјавио да су данас СНСД- у приступили квалитетни и часни људи из Власенице, из партија које су ранијих година на локалном нивоу били на власти.

   “Сигурно је да је наша политика коју смо водили и активности које смо проводили протекле двије године узроковали да ови људи схвате гдје им је мјесто, са најјачим и најбољим, и да они са својим радом убудуће доприносе бољем и квалитетнијем животу људи у Власеници”, рекао је Краљевић.