ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ- МЈЕРЕ ПРОДУЖЕНЕ ДО 22. ЈУНА

1055

    На 13. сједници Штаба за ванредене ситуације општине Власеница направљен је пресјек стања и ситуације изазване пандемијом вируса корона, информисао нас је Горан Ђурић, замјеник начелника општине Власеница. 

   „Сви субјекти и чланови Штаба су поднијели кратак извјештај. Сумирани су резултати и активности Дома здравља, Црвеног крста, Центра за социјални рад, као и општинских инспекцијских служби. Одлуке Општинског штаба смо прилагодили одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације, с посебним акцентом  на забрану окупљања на јавним мјестима за више од 50 особа, као и ношење заштитиних маски  у затвореном простору. Рад угоститељских објеката  ограничен је до 23 часа сваког дана, док се већ од предстојећег викенда рад трговинских објеката недјељом ограничава до 12 часова“, казао је Ђурић и додао да су мјере продужене до 22.6.2020. када ће се поново размотрити актуелна ситуација. 

   Замјеник начелника општине Власеница навео је да ће ускоро и Скупштина општине Власеница разматрати ову ситуацију. 

   „На сједници Штаба договорено је и одржавање посебне сједнице Скупштине општине Власеница на којој ће бити сумирани негативни утицаји које је пандемија имала на рад локалне заједнице и привредних субјеката. Сви чланови штаба су припремили извјештаје, који ће бити обједињени и наћи се пред одборницима“, истакао је Ђурић. 

 

   Посебна сједница Скупштине општине Власеница требало би да буде одржана у наредних петнаест дана.