“ОРТОДОКС” ПРАВИ ЖУРКУ ЗА МОТОРИСТЕ

1872

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Момци из власеничког Мото клуба “Ортодокс” овог викенда ће направити незаборавну журку за заљубљенике у моторе. Стотинак моториста из Републике Српске и Србије на дружење у Власеницу стижу у суботу, 7. августа.

Мото-камп ће бити на паркингу поред Градског стадиона, а дочек моториста планиран је од 10 до 14 часова. За све присутне, учеснике и посјетиоце, у 15 часова припремили смо ручак, за који морам напоменути да је потпуно бесплатан. У оквиру кампа биће организоване различите мото-игре, уобичајене за овакве догађаје, као што су  вуча конопца, бацање гуме, спора вожња мотора, а вјероватно и такмичење у брзом испијању пива. За најбоље смо, наравно, припремили симболичне награде”, прича Срђан Бјелановић, потпредсједник власеничког мото-клуба.

Посебан догађај за Власеничане биће дефиле моториста кроз град.

“Дефиле је планиран за 17.30 часова, а након повратка у камп, послије надметања  у мото-играма, у 20 часова, почиње концерт. Сигуран сам да ће Ропе и Соло бенд одушевити све присутне, а дружење ће потрајати до касних сати. Са нашим гостима ћемо се поздравити у недјељу, након доручка, до неког сљедећег сусрета”, каже потпредсједник “Ортодокса”.

Бјелановић истиче да су у организацији првог оваквог догађаја након дугогодишње паузе имали велику подршку Општинске управе.

“Ми годинама идемо на моторијаде широм региона и била нам је жеља да нешто слично направимо у нашем граду. За почетак, одлучили смо да то буде мото-журка, а сигуран сам да ћемо у годинама које долазе направити и праву моторијаду која ће трајати три дана, како је то уобичајено. Наша жеља је да овакви скупови постану традиција и да из године у годину буду све масовнији. Морам истаћи да смо од идеје до реализације имали велику подршку начелника и Општине,  али и полиције”, наводи потпредсједник Мото-клуба “Ортодокс.

Мото-клуб “Ортодокс” основан је 2018. године. Тренутно броји 15 чланова, а Срђан Бјелановић напомиње да чланови могу постати сви они који то желе, па чак и ако не возе мотор. Једини услов за чланство је поштовање правила клуба. Иако не воле да се хвале својим добрим дјелима, Власеничани памте да су провели неколико хуманитарних акција, а неке од њих су подјела прехрамбених пакета за старије особе у јеку пандемије корона вируса и новогодишњих пакетића за малишане из социјално-угрожених породица.

Чланови “Ортодокса” позвали су своје суграђане и становнике градова из регије да обиђу мото-камп, уживају у дружењу са бајкерима, и увјере се да мотористи нису хулигани, већ да се испод кожних прслука заљубљеника у двоточкаше крију добра срца, увијек спремна да помогну другима.