ПЕНАЛИ ОДЛУЧИЛИ О ПОБЈЕДНИКУ

1171

     Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Побједник  првог Турнира у малом фудбалу „Јуришни одред“- Власеница 2019  је Паб „Хавана“, која је у финалу, након спретнијег извођења пенала, била боља од Фризерског салона „ММ“. За треће мјесто изборила се екипа Мотела „М“, док је Ненад Дракулић из тима Фризерског салона „ММ“, понио титулу најбољег играча.

    Двије стотине ватрених навијача бодрило је своје пулене на сусретима којима је завршен турнир организован у част једне од најелитнијих јединица Војске Републике Српске, чувених Јуришника. 

    Финална утакмица била је пуна набоја, одличних дуела и лијепих фудбалских потеза. Ипак, упркос бројним шансама које су створили играчи обје екипе, голмани су били несавладиви, па су о побједнику одлучили пенали. Срећа је била наклоњенија екипи Паб „Хаване“ која је Фризерски салон „ММ“ послала на друго мјесто, резултатом 3:2. 

   Утакмица која је играна за треће мјесто била је једна од најзанимљивијих на турниру. Иако је млада екипа ЗР „Брус“ до посљедњег звиждука покушавала преокренути резултат, то им није успјело, па је тим  Мотела „М“, који је имао и најефикаснијег стријелца на турниру, Небојшу Голића који је постигао седам погодака, заузео треће мјесто. 

    Турнир у малом фудбалу “Јуришни одред” – Власеница 2019 организован је у склопу обиљежавања 27 година од формирања једне од најхрабријих јединица Војске Републике Српске.

   „Иако смо први пут организатори оваквог турнира, задовољни смо како је он протекао. За четири дана колико је трајао, одиграно је 20 утакмица. Све је било спортски, фер и коректно, без иједног инцидента, грубог старта или ружне ријечи.  Такмичило се осам екипа које су биле распоређене у двије групе, значи било је отприлике осамдесет учесника. Драго нам је што су наши суграђани подржали ову спортску манифестацију и сваког дана, од понедјељка до четвртка, у великом броју били на спортсклим теренима СШЦ „Милорад Влачић“, гдје су утакмице игране. Чак ни хладно вријеме, ни киша нису успјели да нам покваре планове. Пехари и новчане награде најбољима ће бити уручени на свечаној Академији уприличеној поводом 27 година од оснивања Јуришног одреда, која ће данас у 16.30 бити одржана у Дому културе. Надам се да ће овај турнир постати традиција, и да ћемо сљедеће године имати и више учесника“, истакао је Божидар Куртума из Организационог одбора.

Паб „Хавана“ – Фризерски салон „ММ“ 0:0, након пенала 3:2

Пенали:    Д.гашевић, Б.Лукић, М.Пејановић (Паб „Хавана),   Н.Дракулић, Р.Ђурић, (Физерски салон „ММ“)                                          

Жути картони: Небојша Ковачевић, Игор Божић (Физерски салон „ММ“)                                          

Судије: Божидар Kуртума и Славиша Мијатовић 

Паб „Хавана“ : Далибор Kовачевић, Марко Пејановић,  Александар Пејановић, Бојан Лукић, Дарко Гашевић, Горан Ећимовић, Дејан Дебелоногић, Шпиро Бајић, Ранко Ђурђић. Вођа екипе: Алекса Бојанић

Фризерски салон „ММ“: Драгомир Бојанић, Петар Дошић, Игор Божић, Миломир Миловановић, Небојша Kовачевић, Ненад Дракулић, Ратко Ђурић, Владимур Видовић. Вођа екипе: Небојша  Kовачевић.

Мотел “М” – ЗР “Брус” 8:4 (2:2)

Стријелци: 0:1 М. Трнинић у 4, 1:1 Н. Голић у 12, 2:1 С.Мијатовић у 15, 2:2 П. Дукић у 18 (пенал), 3:2 С. Мијатовић у 22, 4:2 М. Мајсторовић у 25, 5:2 С. Мијатовић у 30, 6:2 Д. Дубачкић у 32, 6: 3 М. Трнинић у 35, 7:3 М. Мајсторовић у 35, 8:3 Н. Голић у 37, 8:4 Ј. Ерделић у 37. 

Жути картон: П.Дукић

Судије: Божидар Kуртума и Марко Пејановић 

Мотел “М”: Слободан Вукичевић, Небојша Голић, Младен Мајсторовић, Славиша Мијатовић, Милан Секулић, Дражен Дубачкић, Филип Вуксић, Милан Дурмић. Вођа екипе: Младен Мајсторовић 

ЗР “Брус”: Милан Петровић, Александар Марковић, Драган Петровић, Пеђа Дукић, Марко Трнинић, Јован Ерделић, Драган Милошевић. Вођа екипе: Милан Петровић.