ПОЧЕЛА ИСПЛАТА ЈЕДНОКРАТНЕ ПОМОЋИ ЗА МЛАДЕ- ВИШЕ ОД 87.000 ПРИЈАВЉЕНИХ

198

   Извор: Министарство финансија Републике Српске

    Министарство финансија Републике Српске је, у складу са Одлуком Владе Републике Српске о једнократној помоћи младима у Републици Српској, данас исплатило 5,3 милиона КМ на банковне рачуне младих који су се регистровали путем апликације 5. јула 2022. године и који су прошли провјеру Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

   Министарство финансија обавјештава све оне који су апликацију попунили 5. јула, а нису им исплаћена средства, да од сутра могу провјерити статус поднесене пријаве. На порталу апликације ће бити објављено обавјештење о начину пријаве грешке.

   До сада се за остваривање права на једнократну новчану помоћ од 100 КМ пријавило више од 87.000 заинтересованих у Републици Српској и Брчко Дистрикту.

   Пријаве за 100 КМ помоћи за младе је могуће извршити до 25. јула 2022. године попуњавањем апликације на линку који је објављен на интернет страници Министарства финансија Републике Српске, гдје је наведена и инструкција за попуњавање и услови које заинтересовани треба да испуне.

   Средства ће бити исплаћивана сукцесивно, одмах по завршетку провјере личних података у Министарству унутрашњих послова Републике Српске и Брчко Дистрикту.

   Одлука о исплати једнократне помоћи за младе је само дио мјера које је Влада Републике Српске планирала и које се реализују ради побољшања укупног стандарда у Републици Српској.