ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА КУЋА ЗА 28 ПОРОДИЦА

1918

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

У наредних осам мјесеци још 28 породица у Власеници уселиће се у своје домове. Увођењем у посао извођача радова “Сета инжињеринг” из Завидовића, озваничен је и почетак радова на изградњи и обнови кућа за интерно расељена лица и повратнике на подручју ове општине, у склопу  Државног пројекта стамбеног збрињавања, а у оквиру Регионалног стамбеног програма (потпројекат БХ5).

Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница, је, заједно са пројект менаџером у Регионалном стамбеном програму Драганом Јуричевићем, обишао мјеста градње.

“Ово је важан дан за нашу локалну заједницу, јер почињу радови на изградњи 13 нових кућа и санацији 15 постојећих објеката. Овај пројекат датира још из 2012. године, а у децембру прошле године смо потписали уговоре и коначно су се стекли услови да се крене са реализацијом. Породице које су обухваћене овим програмом живе у тешким условима и драго нам је да ће овај дугогодишњи проблем за ова интерно расељена лица и повратнике на подручју наше општине коначно бити ријешен”, истакао је начелник Власенице.

Драган Јуричевић, помоћник директора за обнову и развој Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, захвалио је начелнику Краљевићу на сарадњи.

“Власеница је примјер који нам даје снагу и вољу да још више урадимо на будућим проблемима. У оквиру овог пројекта, чија је вриједност 825 000 КМ,  биће ријешен смјештај за 18 повратника и 10 интерно расељених лица”, казао је Јуричевић.

Слободан Томић  је 1993. године из Олова избјегао у Власеницу и од тада живи као подстанар.

“Још 2017. почео сам градити кућу, али да због недостатка новца, даље од плоче нисам стигао. Ово ми много значи и хвала начелнику који је помогао да уђем у овај пројекат”, рекао је Томић.

Власеничанка Дика Kичић срећна је што ће се, након 29 година, уселити у свој дом.

“Прво се захваљујем начелнику општине који ми је изашао у сусрет, а онда и донаторима који су обезбиједили средства. Много  пута сам аплицирала за обнову куће,   и увијек сам одбијана, све до сада. Чекала сам 29 година и много сам радосна што ћу ускоро моћи да се уселим у своју кућу”, пресрећна је Kичићева која тренутно живи у Кладњу, са ћеркином породицом.

Kраљевић и Јурчевић су обишли и радове на изградњи зграде од 20 станова, за избјегла и расељена лица, у насељу Топлик, која би требала бити завршена до краја ове године. На подручју  општине Власеница још 150 породица чека рјешење стамбеног питања.