ПОЧЕЛА КОНТРОЛА МЈЕРЕЊА БРЗИНЕ КРЕТАЊА ВОЗИЛА УЗ ПОМОЋ САВРЕМЕНОГ РАДАРСКОГ СИСТЕМА

1201

   Извор: Полицијска управа Зворник

   Обавјештавамо грађане да ће се од 01. до 30. маја 2019. године, на путевима које оперативно покрива Полицијска управа Зворник, вршити контрола брзине кретања возила путем савременог радарског система. Овај систем подразумјева евидентирање брзине без присуства полицијских службеника и без заустављања возача.

   Напомињемо да наведени радарски систем евидентира брзину на обе саобраћајне траке, како у дневним тако и у ноћним условима саобраћаја. Mобилни радарски систем ради и по киши, снијегу, али и ноћу. Уређај истовремено региструје више возила у прекршају и омогућава контролу различитих ограничења за различите категорије возила.

   Битно је напоменути да уређај посједује меморију на коју полицијски службеник не може да утиче, чиме се елиминише могућност корупције.

   У току прва три мјесеца текуће године, на подручју Полицијске управе Зворник евидентирано је 37 саобраћајних незгода у којима је узрок била неприлагођена брзина, што представља 31,36% од укупног броја саобраћајних незгода.

   Полицијска управа Зворник апелује на возаче моторних возила да поштују саобраћајне прописе, нарочито оне који се односе на ограничење брзине кретања возила, како не би угрозили своје, али и животе других учесника у саобраћају.