ПОЧЕЛА САНАЦИЈА ЗГРАДЕ НА ТРГУ СРПСКИХ БОРАЦА

532

Т. Голијанин / Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

Највећа зграда на главном власеничком тргу ускоро ће добити ново рухо. Захваљујући разумијевању начелника Мирослава Краљевића, али и одличној сарадњи свих станара, почела је санација крова и фасаде на овој згради на Тргу српских бораца,

Далибор Видовић, предсједник једне од три заједнице етажних власника у овој згради, не крије задовољство што ће први пут од 1960. године, када је изграђена, бити обновљена фасада и замијењен кров.

“Оронула фасада и оштећен кров већ годинама су свима нама представљали велики проблем, али, упркос томе што важимо за један компактан ЗЕВ и сви у згради иамо одличну сарадњу,  станари нису имали довољно средстава да ове радове сами финансирају. За помоћ смо се обратили начелнику Краљевићу и договорено је да Општина финансира 40 40 одсто, а станари 60.  Извођач радова је фирма “Декор” из Зворника. Уколико то временске прилике дозволе, сви планирани радови би требало да буду завршени за десетак дана. Сигурно је да ће, након завршетка радова, и сам центар града бити још љепши”, каже Видовић.

Невена Ступар, начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове у Општини Власеница,  истиче да ће општина суфинансирати 40 одсто од укупне вриједности радова која износи  36 702 KМ.

“Општина Власеница ће и у наредном периоду, у складу са својим могућностима, наставити суфинансирање заједница етажних власника које буду радиле на бољем изгледу зграда, мијењале кровне покриваче и обнављале фасаде ради побољшања услова становања, а самим тим и естетског изгледа града”, каже Ступарева.

 

У овој згради на Тргу српских бораца у Власеници је 26 станова, у којима живи око 60 станара.